Виїзні засідання з овочівництва

24 лютого 2017 року
Кафедра овочівництва

15-16.02.2017 р. кафедрою овочівництва проведені виїзні засідання із студентами III-IV курсу агробіологічного факультету та гуртківцями-овочівниками у виставковому центрі «КиївЕкспоПлаза», де проводилася міжнародна виставка «Фрукти. Овочі. Логістика» та були проведені практичні семінари для фахівців плодоовочевої галузі.  На виставці студенти змогли ознайомитись із новими колекціями сортів і гетерозисних гібридів овочевих і баштанних культур, садивним матеріалом, а також сільськогосподарською технікою, обладнанням для краплинного зрошення, фертигації, транспортування, зберігання та пакування продукції.

 Насичена бізнес-програма виставки включала два практичних семінари з найгостріших питань в галузі овочівництва для успішного господарювання в складний час для наших виробників. Своїм досвідом поділилися фахівці вітчизняних господарств, компаній та іноземні фахівці.

15 лютого студенти відвідали практичний семінар: «Ефективні технології вирощування овочевих культур. Ділимося досвідом».  Представник компанії «Професійне насіння» ознайомив учасників семінару з овочевими новинками від передових насіннєвих компаній, які працюють на ринку України. Майбутні фахівці вкотре переконались, що вирішальним фактором в овочівництві є інтенсивні технології вирощування, у яких важливе місце займає сорт або гетерозисний гібрид для різних напрямів споживання та технологій вирощування. Водночас були представлені помилки за вирощування основних культур та можливості отримання їхнього високого і раннього врожаю.

16 лютого ознайомитися з досвідом виробництва часнику і квасолі  майбутні фахівці змогли на практичному семінарі на тему: «Часник, квасоля. Технології вирощування та доробки на основі сучасних машин та обладнання». Практичний семінар організований НВК «Роста», яка представила сучасні машини для вирощування та обладнання для післязбиральної доробки культур. Цікавим виявилося вирощування квасолі та часнику координатним способом, для якого була представлена техніка компанії. Застосування такого способу вирощування відрізняється тим, що сівалки формують посівні квадрати для культур, оптимально використовуючи площу живлення та забезпечуючи раціональне використання земельної ділянки.

Зацікавленість у студентів викликала інформація щодо використання для квасолі й часнику біоплівки, яка все частіше використовується на європейських полях. Вона має здатність розкладатись протягом вегетаційного періоду культур, покращуючи умови їх вирощування та збагачуючи ґрунт органічними речовинами. Водночас виникло багато питань щодо використання такої плівки, на які поки що немає відповіді. Такий спосіб потребує наукових досліджень, в т.ч. і для наших майбутніх фахівців.

На практичних семінарах майбутні фахівці переконались, що за правильного підходу до вирощування і маркетингу, виробництво овочевих культур є  високорентабельним, навіть в сезон перевиробництва.

 

Керівник наукового гуртка «Овочівник»,

доцент Бобось І.М.


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook