День Святого Валентина на факультеті землевпорядкування

15 лютого 2017 року

14 лютого – День Святого Валентина! Достовірних даних про те, де саме зародилася традиція святкування — немає, одні вважають батьківщиною знаменного дня — Англію, інші — Францію. За переказами, День Святого Валентина вшановує великомученика Валентина — священика, який всупереч наказу імператора Клавдія ІІ, що забороняв молодим чоловікам мати сім'ю, таємно вінчав закоханих. Правитель вважав, що самотній чоловік, не обтяжений сімейним побутом, має шанси стати кращим воїном, оскільки його думки зайняті тільки майбутніми битвами. Незабаром дії священика були розсекречені, сам Валентин постав перед судом, піддався жорстоким тортурам і згодом був страчений. В ніч перед стратою він написав своїй коханій лист — признання в любові у віршованій формі. Згодом такі листи стали називати «валентинками». Дата смерті великомученика і припадає на 14 лютого.
Минуло багато часу, в XIV столітті священика Валентина канонізували — за благі діяння віднесли до числа святих. Відтоді День Святого Валентина активно святкується в Європі і в нашій країні.
На факультеті землевпорядкування студентська організація створила ціле шоу з конкурсами до свята.
Ранок почався з того, що всі бажаючі могли відправити валентинку і тим самим зізнатися у кохані чи симпатії іншій людині – для цього працювала пошта Купідонів. Також посланники Валентина шукали і створювали нові пари закоханих. На вході до 6 корпусу стояли члени студентської організації, що запрошували студентів приєднатися до свята та роздавали розрізанні навпіл половинки картинок на тематику цього дня. Одна половинка була призначена для дівчини, а інша – для хлопця. Протягом дня пари які знайшли свою половинку отримали подарунки, а саме парні брелоки у вигляді сердечок.

В цей день вже за традицією працювало шлюбне агентство, яке реєструвало почуття закоханих пар, всі бажаючі «одружилися», отримали сертифікат і навіть обмінялися каблучками. Потім наречені, а також всі бажаючі проходили до створеної фотозони, що представлена аркою кохання. Там вони могли зробити оригінальні та цікаві фотографії з різноманітними аксесуарами та атрибутами Дня Св. Валентина.

 
Акторська майстерність членів студентської організації дозволила провести все свято не просто чуттєво, гарно та позитивно, а й весело, незабутньо і з гумором.


Кармазіна К. В.,
голова студорганізації факультету землевпорядкування

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook