Ph.D. Чергова гостьова лекція для НПП та аспірантської спільноти: «Як одночасно ефективно господарювати на землі та берегти довкілля від шкідників. Мистецтво живлення рослин»

26 березня 2023 року
  Одним із найважливіших завдань для України на сьогодні є забезпечення стабільного та ефективного вирощування аграрної продукції одночасно з бережливим ставленням до довкілля.

  У сучасному світі, де ми зустрічаємось не лише з проблемою зміни клімату та екологічної кризи, а й з наслідками військової агресії, вкрай важливо шукати способи, які дозволять нам вирішувати ці проблеми. Саме тому 24 березня 2023 року викладачі та аспіранти (в тому числі аспіранти кафедри аналітичної та біонеорганічної хімії та якості води) із задоволенням відвідали гостьову лекцію на тему «Як одночасно ефективно господарювати на землі та берегти довкілля від шкідників. Мистецтво живлення рослин», де було розглянуто головні аспекти екологічно безпечного використання добрив та засобів захисту сільськогосподарських рослин.

  Лекцію провели стейкхолдери ОНП «Хімія»: Костянтин Тимофенко – технічний координатор проєкту «ДобоДій» та Василь Мельникович – віцепрезидент міжнародного агрокластеру Дністер.

  Лекторами було продемонстровано можливості захисту рослин та збільшення врожаїв за допомогою рідких добрив «Добродій». Під час лекції представлено властивості лінійки добрив «Добродій», а тому числі «Добродій Калій Актив», використання якого сприяє зменшенню стресу від дії гербіцидів, позитивно впливає на ріст рослин, сприяє підвищенню рівня засвоєння азоту та заліза, а також збільшення плодів. Найбільш цікавим та ефективним є добриво з фунгіцидними властивостями «Добродій Комфорт Універсальний». Наукові дослідження підтверджують дієвість препарату проти широкого спектру бактеріальних, вірусних та грибкових захворювань. Добриво позиціонується як не токсичне та не шкідливе для довкілля.

 Дякуємо лекторам та організаторам за позитивні враження, безцінний досвід та величезний обсяг актуальної інформації.

Заленська Єлизавета,
аспірантка кафедри аналітичної та
біонеорганічної хімії та якості води
Надія Міняйло,
заступниця завідувача відділу аспірантури

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook