НУБіП України успішно провів акредитацію магістерської програми «Адміністративний менеджмент» в Європейській акредитаційній комісії ACQUIN

28 листопада 2016 року

     Міжнародна акредитація – це дуже важлива подія у визнанні і розбудові вищої освіти України і, зокрема підготовки професійних кадрів для сільського господарства. Вітаємо всіх співробітників та студентів НУБіП України і факультету аграрного менеджменту, зокрема, з такою визначною подією адже це перша в Україні серед університетів міжнародна акредитація проведена “ACQUIN”.

     23-24 листопада 2016 року на базі Університету прикладних наук Вайєнштефан-Тріздорф (Баварія, Німеччина) відбулися урочисті заходи з нагоди вручення сертифікатів про проходження міжнародної акредитації магістерською програмою «Аграрний менеджмент» («Адміністративний менеджмент» – в НУБіП України) за участю послів та консулів іноземних країн., в яких від Національного університету біоресурсів і природокористування України брав участь проректор з навчальної і виховної роботи д.е.н., проф. Сергій Миколайович Кваша.

     Міжнародну акредитацію, яку проходили 13 університетів-партнерів з Німеччини, України, Казахстану, Киргизстану, Вірменії та Росії, проводила Європейська акредитаційна комісія – “ACQUIN”.
     Акредитаційна комісія була представлена шістьма професорами відомих німецьких університетів також за участю представників європейського студентства та агробізнесу. Представники комісії ACQUIN відзначили, що процес акредитації був нелегкий, адже її вперше проходять одночасно 13 університетів-партнерів з 6 країн світу, де реалізується спільна магістерська програма.

     В Україні, серед аграрних ВНЗ – Національний університет біоресурсів і природокористування України і Сумський національний аграрний університет є першими партнерами, що розпочали більше 15 років назад співпрацю з Університетом прикладних наук Вайєнштефан-Тріздорф (Німеччина) по розвитку цієї спільної магістерської програми. І ось тепер ця програма, конкурс на вступ до навчання на якій у 2016 році у НУБІП становив сім осіб отримала міжнародне визнання!

     Магістерська програма була започаткована НУБіП України спільно з Університетом прикладних наук Вайєнштефан-Тріздорф (Німеччина) ще в 1998 році з участі наших студентів в практичних програмах німецького університету. 8 грудня 2001 року було підписано договір про створення спільної магістратури. Уже в наступному 2002 році в НУБіП України відбувся перший набір на магістерську програму «Адміністративний менеджмент», яка орієнтована на вирішення проблем і завдань українського сільського господарства із застосуванням багатого досвіду економічного розвитку країн Західної Європи та з використанням новітніх технологій освіти. 

     Фундатором та незмінним керівником магістерської програми з німецької сторони був до 2010 р. проф. Штрьобель Г. Його ідея створення навчального проекту, що дала потужний ефект розвитку досліджень аграрного менеджменту країн-партнерів, є неоціненною. Зараз його справу продовжують проф. декан сільськогосподарського Шлаудерер Р. та професор Хольцнер Й. і саме вони доклали надзвичайних зусиль по її міжнародній акредитації. 

     Протягом всіх років становлення та розвитку магістерської програми в НУБіП України нею опікувалися директори ННІ бізнесу:д.е.н., проф. Галушко В.П., д.е.н., проф. Діброва А.Д., декани: к.е.н., доц. Ковтун О.А., к.е.н., доц. Остапчук А.Д. Всебічну професійну підтримку щодо вдосконалення навчального процесу програма отримувала від проректора з навчальної і виховної роботи д.е.н., проф. Кваші С.М.

     Практичну реалізацію і координацію проекту в 2002-2004 рр. здійснювала випускниця німецького університету Зінич Н.Ф., а з 2003 р. і по сьогодні координатором магістерської програми є -к.е.н., доц. Передерій Н.О., яка також є випускницею цього університету.

     Нинішнє завдання програми «Адміністративний менеджмент» – підготовка нового покоління керівників і управлінців, здатних комплексно розв’язувати складні економічні задачі, розробляти успішні стратегії розвитку бізнесу, формувати команду професіоналів та ефективно використовувати найсучасніші бізнес-технології. Важливими особливостями міжнародної магістерської програми «Адміністративний менеджмент» є її зорієнтованість на реалії українського агробізнесу, комбінування теоретичної підготовки і розвитку практичних навичок у студентів, задіяність у навчальному процесі висококваліфікованого україно- й німецькомовного професорсько-викладацького складу, проведення фахових блок-семінарів для студентів і викладачів курсу.

Володимир Афанасенко 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook