Підсумки семінару щодо питань оподаткування ПДВ та організації облікової політики на базі комплексного програмного забезпечення «1С: Підприємство. Комплексний облік для бюджетних підприємств України» у ВП НДГ НУБіП України

4 листопада 2016, 10:01

01 листопада 2016 року було проведено семінар для бюджетних підприємств України» у ВП НДГ НУБіП України.
Мета семінару - вирішення проблемних питань оподаткування податком на додану вартість сільськогосподарської продукції та поліпшення організації облікової політики у ВП НДГ НУБіП України.
З привітальним словом та вступною промовою виступив ректор НУБіП України доктор педагогічних наук, професор Станіслав Миколайович Ніколаєнко.


 Перший проректор НУБіП України, д.с-г.н., професор, академік НААН, заслужений діяч науки і техніки України Ібатуллін І.І. наголосив на необхідності вирішення питання щодо зміни режиму оподаткування податком на додану вартість сільськогосподарської продукції та прийняття облікової політики.

 

Василь Михайлович Туринський, д.с.-г.н., професор, начальник відділу організації діяльності НДГ та навчально-виробничої практики наголосив на необхідності вирішення питань щодо ефективності використання коштів в НДГ НУБіП України.

Декан економічного факультету Анатолій Дмитрович Діброва розповів про розроблену програму комплексного забезпечення «1С: Підприємство. Комплексний облік для бюджетних підприємств України» у ВП НДГ НУБіП України , необхідності її впровадження в усіх господарствах та подальші напрямки співпраці науково-педагогічних працівників факультету із навчально-дослідними господарствами.

В доповідях учасників були розглянуті питання:
Худолій Любов Михайлівна д.е.н., професор, завідувач кафедри оподаткування і страхування та Інна Іванівна Долженко, доцент кафедри, кандидат економічних наук надали пропозиції щодо зменшення податкового навантаження з податку на додану вартість у НДГ НУБіП України.
Калюга Євгенія Василівна д.е.н., професор, завідувач кафедрою бухгалтерського. обліку і аудиту наголосила про необхідність та важливість розробки облікової політики у ВП НДГ НУБіП України з урахуванням реформування бухгалтерського обліку у державному секторі економіки. В процесі своєї доповіді представила приклад структури розпорядчого документа про облікову політику бюджетних установ.


Срібняк Олег Миколайович, старший викладач кафедри бухгалтерського обліку і аудиту розповів про окремі питання організації облікової політики ВП НДГ НУБіП України на базі комплексного програмного забезпечення «1С: Підприємство. Комплексний облік для бюджетних підприємств України».
В роботі семінару приймали участь керівники, головні бухгалтера та головні економісти начально-дослідних господарств: «Агрономічна дослідна станція», «Великоснітинське навчально-дослідне господарство ім. О.В. Музиченка», Навчально-дослідне господарство «Ворзель», Боярська лісова дослідна станція, Немішаєвський агрономічний коледж, «Відокремлений підрозділ НУБіП України «Ніжинський агротехнічний інститут», «Відокремлений підрозділ НУБіП України «Ніжинський агротехнічний коледж».

 

Отже, проведення семінару сприятиме вирішенню питань щодо зменшення податкового навантаження на навчально-дослідні господарства університету та покращенню організації облікової політики на базі комплексного програмного забезпечення «1С: Підприємство. Комплексний облік для бюджетних підприємств України» у ВП НДГ НУБіП України.
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook