ВИВЧАТИ ДОСВІД КРАЩИХ ГОСПОДАРСТВ

6 жовтня 2016, 9:42

           Сучасну аграрну освіту неможливо уявити без ознайомлення студентів з досвідом лідерів галузі. Особливого значення такі контакти набувають для студентів-магістрів другого року навчання, які вже зовсім скоро розпочнуть свою діяльність на виробництві або в науці.

Викладачі НУБіП України надають всебічну допомогу майбутнім молодим фахівцям в їх прагненні поглибити свої практичні знання. З цією метою 4 квітня 2016 року завідувач кафедри генетики, розведення та біотехнології тварин НУБіП України А.Гетя разом з магістром А.Незамай здійснили навчальну поїздку до одного з провідних підприємств з виробництва молока - ТОВ «Острійківське» Білоцерківського району Київської області.

Дане господарство, в якому утримується понад 800 дійних корів є племінним підприємством з розведення тварин чорно-рябої молочної породи. Професійно відпрацьована технологія утримання та застосування доїльної зали типу «карусель» дозволяє виробляти молоко екстра класу, яке постачається навіть на підприємства з виробництва дитячого харчування.

Головним зоотехніком підприємства І.Петрашевським було надано вичерпні відповіді на всі питання, які виникали під час розмови. Магістр А.Незамай провів відбір проб корму для здійснення подальшого аналізу та формування власних пропозицій щодо удосконалення раціонів годівлі корів. Отримані дані пізніше будуть використані під час підготовки магістерської роботи.

Подібні навчальні візити стають поширеною практикою підготовки магістрів на факультеті тваринництва та водних біоресурсів, що є гарним підґрунтям надання високоякісної освіти.

 


Зовнішній вигляд ферми
Головний зоотехнік підприємства І.Петрашевський, магістр А.Незамай, завідувач кафедри генетики, розведення та біотехнології твар
Обговорення раціону
Відбір проб
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook