Відбулась відкрита лекція з патологічної анатомії професора Б.В. Борисевича

30 вересня 2016, 21:31

30 вересня 2016 року о 8:30 в ауд. 101 блок Д відбулась відкрита лекція доктора ветеринарних наук професора Борисевича Бориса Володимировича з дисципліни «Патологічна анатомія та розтин» на тему «Запалення» для студентів 4 курсу ОС «Бакалавр».


На лекції були присутні заступник декана кандидат ветеринарних наук, доцент кафедри фізіології, патофізіології та імунології тварин Данілов Василь Бенедиктович, завідувач кафедри патологічної анатомії кандидат ветеринарних наук доцент Шестяєва Наталія Іванівна, кандидат ветеринарних наук, доцент кафедри фармакології та токсикології Бойко Григорій Васильович, кандидати ветеринарних наук доценти кафедри патологічної анатомії Омеляненко Микола Миколайович, Гаркуша Станіслав Євгенович, Сердюков Ярослав Костянтинович, відповідальна за проведення відкритих лекцій на факультеті ветеринарної медицини кандидат ветеринарних наук, доцент кафедри терапії і клінічної діагностики Бойко Наталія Іванівна.


У лекції були розкриті питання співвідношення місцевого і загального в розумінні запалення, висвітлені історичні відомості вивчення запалення, реактивності організму, наголошена увага на взаємозв’язку морфологічних фаз альтерації, ексудації і проліферації у вогнищі запалення, визначені існуючі класифікації реакцій запалення і особливості їх виявів. Лектор висвітлив відомості щодо морфологічних ознак альтеративного, ексудативного і проліферативного запалення, особливостей їх проявів, функціональне значення і завершення різних видів запалення, звернув увагу на значення банального і специфічного запалень, особливості їх проявів, морфології і значення для діагностики.


Студенти та викладачі відмітили високий науковий рівень володіння матеріалом, актуальність та сучасність змісту лекції, систематичність та логічну послідовність викладення матеріалу.
 

Завідувач кафедри патологічної анатомії
к.в.н., доцент Шестяєва Н.І.

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook