Навчальний семестр для магістрів гуманітарно-педагогічного факультету стартував з лекції ректора Станіслава Ніколаєнка

3 вересня 2016 року

2 вересня. Неочікувано для студентської молоді гуманітарно-педагогічного факультету навчання розпочалося з першої пари, яку провів ректор університету Станіслав Ніколаєнко.


Очільник вишу розпочав викладання дисципліни «Законодавча база навчальних закладів» для студентів магістратури спеціальностей «Педагогіка вищої школи», «Управління навчальним закладом», «Соціальна робота», «Філологія. Германські мова і література». Сьогодні вони ознайомилися з метою, завданнями та структурою дисципліни, а також з її навчально-методичним забезпеченням.

Але основна увага на лекційному занятті була присвячена теоретико-методологічним основам законодавства України про освіту. Зокрема Станіслав Миколайович розповів про глобальні виклики світу і у цьому контексті, наводячи яскраві приклади з історичного минулого і сьогодення, розкрив роль освіти і науки у світі та українському суспільстві. У ході лекції активність проявили і самі студенти, адже запитання, які звучали від викладача, носили проблемний характер, а тому спонукали аудиторію до роздумів і дискусій.

Лейтмотивом заняття стали настанови Станіслава Миколайовича студентам, в яких він наголосив, що всі люди однакові, а успішність кожної особистості залежить від її волі, наполегливості і праці, адже сучасний світ надзвичайно динамічний і живе за девізом «Хочеш жити - умій навчатися!».

Світлана Виговська,
доцент кафедри педагогіки 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook