Конференція "Крамарорські читання"

18 лютого 2016, 19:48
ІIІ Міжнародна науково-технічна конференція з нагоди 110-ї річниці від дня народження доктора технічних наук, професора, член-кореспондента ВАСГНІЛ, віце-президента УАСГН КРАМАРОВА Володимира Савовича (1906-1987) «КРАМАРОВСЬКІ ЧИТАННЯ»
 
 
КРАМАРОВ ВОЛОДИМИР САВОВИЧ
(1906-1987)
доктор технічних наук, професор, член-кореспондент ВАСГНІЛ, 
віце-президент УАСГН
 
 
17-18 лютого 2016 року в Національному університеті біоресурсів і природокористування України на факультеті конструювання та дизайну відбулася ІIІ Міжнародна науково-технічна конференція з нагоди 110-ї річниці від дня народження доктора технічних наук, професора, член-кореспондента ВАСГНІЛ, віце-президента УАСГН КРАМАРОВА Володимира Савовича (1906-1987) «КРАМАРОВСЬКІ ЧИТАННЯ». Ініціатором та організатором конференції стали: факультет конструювання та дизайну, кафедра надійності техніки, Науково-дослідний інститут техніки, енергетики та інформатизації АПК.
 
У роботі конференції взяли участь науковці і викладачі Національного університету біоресурсів і природокористування України. До роботи конференції також було залучено студентів, аспірантів Національного університету біоресурсів і природокористування України; відмічено високий науковий рівень їх доповідей. 
 
Завідувач кафедри надійності техніки, професор Бойко А.І. в своїй доповіді визначив наукові засади формування надійності сільськогосподарської техніки. Професор Бойко А.І. представив цікавий напрям наукових досліджень - про форми природного зношування поверхонь тертя як конструктивних напрямів у підвищенні довговічності деталей.
 
 
Змістовну доповідь про сучасні концепції ремонту сільськогосподарської техніки 
 зробив д.т.н., професор В.Д. Войтюк - відповідальний координатор конференції, завідувач кафедри технічного сервісу та інженерного менеджменту ім. М.П. Момотенка, директор Науково-дослідного інституту техніки, енергетики та інформатизації АПК.
 
Доцент кафедри надійності техніки Новицький А.В. висвітлив науковий шлях доктора технічних наук, професора, член-кореспондента ВАСГНІЛ, віце-президента УАСГН Крамарова Володимира Савовича.
 
На кафедрі надійності техніки доцентом Мельник В.І. була підготовлена доповідь на тему «Роль наукової школи Крамарова В. С. у формуванні інженерного потенціалу аграрної сфери». 
 
В роботі конференції взяли участь колишні аспіранти професора Крамарова В.С. – к.т.н., доцент, колишній завідувач кафедри В.С. Малахов та старший викладач О.Г. Гулай. Валентин Сергійович та Омелян Григорович поділились спогадами про шановану в інженерній аграрній науці та ремонтному виробництві України людину, доктора технічних наук, професора, член-кореспондента ВАСГНІЛ, віце-президента УАСГН Крамарова В.С.
 
Доцент Малахов В.С., який напередодні, 15 лютого 2016 р. відсвяткував своє 85-річчя, був відзначений ректором Національного університету біоресурсів і природокористування України, професором С.М. Ніколаєнком за значний вклад в розвиток інженерних факультетів, значну навчально-методичну роботу та виховання молоді. Валентин Сергійович також був відзначений Подякою деканату факультету конструювання та дизайну за дорученням декана факультету доцента З.В. Ружила та Подякою деканату механіко-технологічного факультету за дорученням декана факультету професора Я.М. Михайловича .
 
Як відмітив секретар науково-технічної ради НДІ техніки, енергетики та інформатизації АПК, доцент кафедри технічного сервісу та інженерного менеджменту ім. М.П. Момотенка І.Л. Роговський, долучились до участі в роботі конференції, надіславши статті та доповіді, науковці і науково-педагогічні працівники Польської академії наук, Празького університету наук про життя, Словацького університету наук про життя, Національного наукового центру «Інститут механізації та електрифікації сільського господарства», Житомирського національного агроекологічного університету, Харківського національного технічного університету сільського господарства ім. Петра Василенка, Кіровоградського національного технічного університету, Уманського національного університету садівництва, Житомирського агротехнічного коледжу, ВП НУБіП України «Немішаєвський агротехнічний коледж».
На пленарному і секційних засіданнях обговорили широке коло питань, пов’язаних з сучасним станом розвитку ремонтної служби аграрних підприємств. Тези та статті учасників опубліковані у Збірнику тез доповідей та фаховому збірнику наукових праць «Науковий вісник Національного університету біоресурсів і природокористування України».
Учасники конференції запропонували запровадити практику щорічного проведення Міжнародної науково-технічної конференції з нагоди дня народження доктора технічних наук, професора, член-кореспондента ВАСГНІЛ, віце-президента УАСГН КРАМАРОВА Володимира Савовича (1906-1987) «КРАМАРОВСЬКІ ЧИТАННЯ».
                                              
 
       
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook