Перше засідання координаційної ради у новому навчальному році

11 вересня 2015 року

     Засідання координаційної ради з питань науково-технічної діяльності розпочалось з обговорення планів роботи науково-дослідних інститутів/факультетів у 2015-2016 навчальному році.
     Перший проректор, голова ради Ігор Ібатуллін, відкрив засідання та ознайомив колектив з головними завданнями, що сьогодні стоять перед вченими університету. Це – активізація роботи із залучення коштів до спеціального фонду, подача проектів НДР у МОН України, оптимізація чисельності лабораторій університету, постійний моніторинг власного індексу Хірша. Також він наголосив на змінах у вимогах до підготовки дисертацій та здобуття наукових ступенів і вчених звань.

     Начальник науково-дослідної частини Володимир Отченашко звернув увагу очільників наукових підрозділів на результати нещодавнього опитування завідувачів кафедр щодо наукової діяльності та аналізу діяльності факультетів та кафедр. Акцентовано увагу на необхідності більш тісної співпраці з факультетами та кафедрами з наукових питань.
     Начальник науково-організаційного відділу Вікторія Самсонова ознайомила присутніх із станом справ щодо подачі проектів НДР в МОН України.

     Одним із ключових питань засідання було обговорення результатів наукової та господарської діяльності у навчально-дослідних господарствах університету, з інформацією про які виступили начальник відділу інноваційної діяльності та трансферу технологій Василь Туринський та директор НДІ рослинництва, ґрунтознавства, біотехнологій та сталого природокористування Сергій Булигін. Вони відзначили провідних вчених, які зробили вагомий внесок у підвищення врожайності сільськогосподарських культур та наголосили на необхідності більш ширшого залучення науковців університету до науково-методичного супроводу процесів у НДГ, зокрема фахівців з обробітку ґрунтів, формування бізнес-планів, маркетологів та фахівців біржового ринку.
     Активно пройшло обговорення відповідальності голів та секретарів науково-технічних/наукових рад за наповнення висновку про наукову та практичну цінність дисертацій. Завідувач відділу аспірантури та докторантури Олена Барабаш доповіла про виконання плану прийому до аспірантури і докторантури на 2015 рік та формування плану прийому на 2016 рік.
     Членами засідання також були обговорені поточні питання щодо організації роботи координаційної ради та науково-інноваційної діяльності взагалі.

В. Самсонова,
начальник науково-організаційного відділу НДЧ

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook