Науковці УЛЯБП АПК на черговому засіданні Національної комісії України з Кодексу Аліментаріус

29 липня 2015 року

 Представники Української лабораторії якості і безпеки продукції АПК, зокрема її директор Валерій Ушкалов, заступник Оксана Самкова та керівник науково-дослідного відділу Юрій Баранов взяли участь у черговому засіданні Національної комісії України з Кодексу Аліментаріус. Нагадаємо, що захід відбувся 23 липня на базі Наукового центру превентивної токсикології харчової та хімічної безпеки. 

 
Учасники засідання заслухали результати роботи 38-ї сесії спільної комісії ФАО/ВООЗ Кодекс Аліментаріус, які представив голова НК України Кодекс Аліментаріус Микола Проданчук. Аналітики УЛЯБП АПК активно обговорили звіт за результататами досліджень про обґрунтування нормативів застосування харчової добавки Е 242 диметилдикарбонат у виноробній промисловості як антисептика в процесах холодної стерилізації вина.
 
Головуючий НК України з Кодексу Аліментаріус закликав до участі у науково-практичних та міжнародних заходах, які заплановано на друге півріччя поточного року. Йдеться про конференції з проблем актуалізації гігієнічного нормування нітратів та їх похідних у харчовій продукції та сировині, а також з питань оцінки оригінальності (справжності) харчових продуктів.
 
Зацікавлені особи можуть подавати пропозиції щодо участі в анонсованих заходах та формування робочих програм конференцій, надсилаючи їх до секретаріату НК Кодекс Аліментаріус на електронну скриньку [email protected]
 
Оксана Самкова, заступник директора з експертної діяльності УЛЯБП АПК
 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook