Науковцям відновлено пенсії!

21 квітня 2015 року

 Активна робота ректорату університету, особисто Станіслава Ніколаєнка привела до того, що 21 квітня Верховна Рада України прийняла закон Про внесення змін до Закону України "Про наукову і науково-технічну діяльність" щодо збереження науково-педагогічного кадрового потенціалу країни.

 
Слід зазначити, що у процесі встановлення справедливості приймав участь голова Наглядової ради, народний депутат України Микола Томенко, який після відвідування університету 2 квітня, зустрічі з колективом гуманітарно-педагогічного факультету зробив гостру заяву в пресі щодо недопущення руйнування наукового потенціалу держави.
 
Не минулося даром і дискусія, проведена в стінах університету, з головою фракції Блока Петра Порошенка у Верховній Раді Юрієм Луценком. Він не тільки пообіцяв, а й підтримав нас у внесенні змін до пенсійного законодавства.
 
Потужну роботу провела і Асоціація аграрних вищих навчальних закладів, яку очолює ректор університету.
 
Принагідно зауважимо, що в університеті звільнився 61 науково-педагогічний працівник, з яких 22 професори, 37 кандидатів наук та 4 академіки Національної академії аграрних наук України. Нині ситуація повинна дещо поліпшитися, частина працівників повернеться. Головне – ті працівники, які в майбутньому будуть виходити на пенсію, зможуть продовжити викладацьку діяльність. Проте радіти рано. В Україні буде прийнятий принципово новий пенсійний закон і хотілося, щоб він не нехтував інтересами освітян.
 
Денис Рудень 
 
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook