Спеціальність «Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва» – це важливий фактор для майбутнього працевлаштування у період відновлення України
Складовою частиною вибору спеціальності є профорієнтаційна робота з випускниками шкіл, ліцеїв та коледжів. Цього разу її проводила завідувач лабораторією кафедри технологій виробництва молока та м’яса Антоніна Тарадайко зі студентами-випускниками Відокремленого структурного підрозділу «Бобровицький фаховий коледж ім. О. Майнової НУБіП України» Данилом Шипінським, Ростиславом Масяєвим та Олександром Бриковим.
ВСП «Бобровицький фаховий коледж ім. О. Майнової НУБіП України»
Студенти в даний час навчаються дистанційно, тому спілкування відбулося за сприяння завідуючої технологічним відділенням Валентини Філатової в онлайн-режимі.
Давайте знайомитися! Представтесь, будь ласка, і скажіть кілька слів про себе: звідки ви, які маєте хобі, чим займаєтеся у вільний час.
Шипінський Данило
— Данило Шипінський ‒ я живу в Бобровиці, у вільний від занять час відпочиваю, займаюсь спортом, а саме дзюдо. Кілька днів тому їздив на змагання.
— Мене звати Ростислав Масяєв. Я проживаю я в с. Мокрець, станція Заворичі. Захоплень як таких не маю, у вільний від занять час зустрічаюсь з друзями, полюбляю піші прогулянки.
— Я, Олександр Бриков ‒ займаюся особливим видом спорту – воркаутом.
Бриков Олександр
До розмови також долучилася і Валентина Леонідівна: «Я хочу, по-перше, подякувати співробітникам кафедри технологій виробництва молока та м’яса, зокрема професору Василю Івановичу Костенку, за написання навчальної літератури та надання її нашому коледжу для підготовки студентів спеціальності «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» і зазначити, що її ефективно використовують як викладачі, так і студенти. Бачите, які у нас різносторонні хлопці! Дзюдо, воркаут. Для навчання у НУБіП ми виховуємо достойне поповнення студентів».
Філатова Валентина Леонідівна, завідуюча технологічним відділенням ВСП «Бобровицький фаховий коледж ім. О. Майнової НУБіП України»
Так, це дуже приємно. Хлопці, ви скоро отримаєте диплом молодшого спеціаліста – технолога з виробництва і переробки продукції тваринництва, як вважаєте ваш фах є важливим сьогодні?
— Так, звичайно ж! На сьогоднішній день, можливо, важливішим є виробництво дронів для оборони України, але їсти хочеться всім і щодня.
Ви хотіли б вступити до НУБіП України для продовження навчання. Я не питатиму, чому саме сюди, бо в принципі це є логічно, оскільки ваш коледж є структурним підрозділом цього закладу, а які причини спонукають вас продовжувати навчання у нашому закладі вищої освіти?
Олександр: «Ну… отримати вищу освіту для надбання більш ґрунтовніших вмінь і навичок з виробництва і переробки продукції тваринництва».
Ростислав: «Так, було б непогано поступити. Вища освіта – це важливий фактор із працевлаштуванням у період відновлення України після війни».
Яким ви бачите своє майбутнє в період та після навчання в НУБіП?
Ростислав: «Я не знаю, що завтра може статися. Сьогодні важко щось планувати. Думаю, мабуть, цей період буде насиченим у плані навчання і дозвілля».
Данило: «Яким би я хотів бачити майбутнє? Яскравим. Було б добре поряд з навчанням отримати можливість займатися спортом на більш високому рівні, а може і колись приміряти на собі пояс чемпіона».
Дякую, хлопці за розмову. Бажаю вам, не дивлячись на сьогоднішні складнощі, продовжувати мріяти і досягати поставлених цілей. До зустрічі в аудиторіях нашого університету.
Розмову провела Антоніна Тарадайко,
завідувач лабораторії кафедри
технологій виробництва молока та м’яса