Спеціальність «Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва» – це важливий фактор для майбутнього працевлаштування у період відновлення України

13 березня 2024 року
  Складовою частиною вибору спеціальності є профорієнтаційна робота з випускниками шкіл, ліцеїв та коледжів. Цього разу її проводила завідувач лабораторією кафедри технологій виробництва молока та м’яса Антоніна Тарадайко зі студентами-випускниками Відокремленого структурного підрозділу «Бобровицький фаховий коледж ім. О. Майнової НУБіП України» Данилом Шипінським, Ростиславом Масяєвим та Олександром Бриковим.

ВСП «Бобровицький фаховий коледж ім. О. Майнової НУБіП України»

  Студенти в даний час навчаються дистанційно, тому спілкування відбулося за сприяння завідуючої технологічним відділенням Валентини Філатової в онлайн-режимі.

  • Давайте знайомитися! Представтесь, будь ласка, і скажіть кілька слів про себе: звідки ви, які маєте хобі, чим займаєтеся у вільний час.

Шипінський Данило

Данило Шипінський ‒ я живу в Бобровиці, у вільний від занять час відпочиваю, займаюсь спортом, а саме дзюдо. Кілька днів тому їздив на змагання.
— Мене звати Ростислав Масяєв. Я проживаю я в с. Мокрець, станція Заворичі. Захоплень як таких не маю, у вільний від занять час зустрічаюсь з друзями, полюбляю піші прогулянки.
— Я, Олександр Бриков ‒ займаюся особливим видом спорту – воркаутом.

Бриков Олександр

  До розмови також долучилася і Валентина Леонідівна: «Я хочу, по-перше, подякувати співробітникам кафедри технологій виробництва молока та м’яса, зокрема професору Василю Івановичу Костенку, за написання навчальної літератури та надання її нашому коледжу для підготовки студентів спеціальності «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» і зазначити, що її ефективно використовують як викладачі, так і студенти. Бачите, які у нас різносторонні хлопці! Дзюдо, воркаут. Для навчання у НУБіП ми виховуємо достойне поповнення студентів».

  Філатова Валентина Леонідівна, завідуюча технологічним відділенням ВСП «Бобровицький фаховий коледж ім. О. Майнової НУБіП України»

  • Так, це дуже приємно. Хлопці, ви скоро отримаєте диплом молодшого спеціаліста – технолога з виробництва і переробки продукції тваринництва, як вважаєте ваш фах є важливим сьогодні?

— Так, звичайно ж! На сьогоднішній день, можливо, важливішим є виробництво дронів для оборони України, але їсти хочеться всім і щодня.

  • Ви хотіли б вступити до НУБіП України для продовження навчання. Я не питатиму, чому саме сюди, бо в принципі це є логічно, оскільки ваш коледж є структурним підрозділом цього закладу, а які причини спонукають вас продовжувати навчання у нашому закладі вищої освіти?

Олександр: «Ну… отримати вищу освіту для надбання більш ґрунтовніших вмінь і навичок з виробництва і переробки продукції тваринництва».
Ростислав: «Так, було б непогано поступити. Вища освіта – це важливий фактор із працевлаштуванням у період відновлення України після війни».

  • Яким ви бачите своє майбутнє в період та після навчання в НУБіП?

Ростислав: «Я не знаю, що завтра може статися. Сьогодні важко щось планувати. Думаю, мабуть, цей період буде насиченим у плані навчання і дозвілля».
Данило: «Яким би я хотів бачити майбутнє? Яскравим. Було б добре поряд з навчанням отримати можливість займатися спортом на більш високому рівні, а може і колись приміряти на собі пояс чемпіона».

  • Дякую, хлопці за розмову. Бажаю вам, не дивлячись на сьогоднішні складнощі, продовжувати мріяти і досягати поставлених цілей. До зустрічі в аудиторіях нашого університету.

Розмову провела Антоніна Тарадайко,
завідувач лабораторії кафедри
технологій виробництва молока та м’яса

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook