Науково-педагогічні працівники факультету тваринництва та водних біоресурсів звітують щодо виконання проєкту SusPlant

16 січня 2024 року
Каунас, Литва

 У Каунаському медичному університеті, м. Каунас (Литва)  11–12 січня 2024 року відбулася заключна зустріч відповідно до реалізації міжнародного проєкту «Рослинна дієта для забезпечення прогресу в напряму сталого виробництва та споживання» в регіоні Балтійського моря (номер реєстрації 00122/2022),  за фінансової підтримки Шведського інституту (Svenska institutet).

До проєкту входять організації зі Швеції (Swedish University of Agricultural Sciences, Research Institutes of Sweden та Kristianstad University),  Вроцлавський університет наук про навколишнє середовище та життя, Литовський медичний університет, технічний університет Молдови. Від національного університету біоресурсів та природокористування України беруть участь кафедри генетики, розведення та біотехнології тварин, технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві та технологій виробництва молока та м’яса. Окрім того, ключову роль як партнери в цьому проекті відігравали харчові компанії з України та Молдови.

Представники університетів партнерів зупинилися на особливостях відношення жителів їх країн до м’яса рослинного походження. Так щодо ситуації у Швеції доповіла Вікторія Олссон (Associate Professor Food and meal science, Kristianstad University).

Результатами опитування серед Польських респондентів поділилася Малгоржата Корженовська (professor of department of Functional Food Product Development, Wrocław University of Environmental and Life Sciences). Литву представляла Аісте Кабашинскієне (Docent of the Department of Food Safety and Quality), а технічний університет Молдови – доктор Єлена Скрипнік.
Від НУБіП України на заході звітував асистент кафедри технологій виробництва молока та м’яса Михайло Матвєєв. Він ознайомив присутніх із результатами опитування людей в Україні щодо їх ставлення до рослинних замінників м’яса.

Партнери домовилися щодо подальшої необхідності участі у спільних проєктах.  

 

Завідувач кафедри технологій виробництва

молока та м'яса                                                                                                                        Анатолій Угнівенко                                                                               

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook