На зборах трудового колективу підведено підсумки діяльності факультету економіки і природокористування за 2023 рік та визначено завдання на 2024 рік

22 січня 2024 року

7 грудня 2023 р. відбулися збори трудового колективу факультету економіки і природокористування за участі директора інституту, професора Мирона ЖИБАКА та заступниці директора з навчальної та навчально-методичної роботи, доцентки Стефанії БІЛИК, на яких декан факультету Любов ЯРЕМА прозвітувала «Про підсумки діяльності колективу факультету в 2023 році та завдання на 2024 рік».

У своїй доповіді Любов ЯРЕМА представила звіт за 2023 рік та сфокусувала увагу на результатах реалізації тих ключових аспектів, які були основою діяльності факультету, зокрема: профорієнтаційній, освітній, науково-методичній діяльності та розвитку МТБ. Любов ЯРЕМА відзначила, що станом на 1.12.2023 р. на факультеті навчається 507 здобувачів вищої освіти денної та 96 заочної форм навчання. Підготовка фахівців здійснюється за 5 спеціальностями ОС «Бакалавр» і однією ОС «Магістр». Навчальний процес забезпечують 4 кафедри, 24 НПП, з них 80 % з науковими званнями та вченими ступенями.

  Деканша відмітила, що вступна кампанія 2023 проходила в складних умовах військового стану, проте, незважаючи на всі виклики, завдяки активній роботі НПП було прийнято на навчання 244 здобувачів вищої освіти та в повному обсязі виконане державне замовлення.

Завдяки проведеній відповідній роботі НПП факультету, зокрема гарантами ОП та завідувачами кафедр у звітному періоді успішно акредитовані три ОП, зокрема: 2 - бакалаврського та 1- магістерського рівнів.

На факультеті проводяться заходи щодо вдосконалення систем внутрішнього забезпечення якості освітньої діяльності, а саме: постійний моніторинг якості освітнього процесу; проведення самоаналізу всіх спеціальностей щодо відповідності акредитаційним вимогам; опитування студентів щодо якості ОП; викладання та практичної підготовки фахівців; визначення вибіркових дисциплін; обговорення ОП на засіданнях Ради роботодавців; перевірка робіт на плагіат. А також проведення науково-методичних семінарів, тренінгів щодо використання інноваційних методів при викладанні дисциплін, круглих столів, виїзних та гостьових занять із залученням стейкхолдерів. Заслуговує на увагу співпраця із роботодавцями, які беруть активну участь в освітньому процесі, робота яких позитивно відмічена в акредитаційних висновках.

За звітний період на сайті інституту розміщено 117 факультетських публікацій. Протягом звітного періоду видано монографії, статті у SCOPUS; тези, статті у закордонних, фахових та інших виданнях, ряд методичних розробок.

Значно активізувалась міжнародна діяльність. НПП та здобувачі факультету взяли участь у двох міжнародних міжвузівських семінарах «Наукові дискусії та тенінги SOFT-SKILS», Міжнародному круглому столі «Обліково-фінансовий механізм в системі менеджменту» та Міжнародній науковій конференції, а також були активними учасниками Міжнародної студентської конференції.

На факультеті здійснюється система заходів щодо поліпшення матеріально-технічної бази, зокрема у 2023 р. проведено поточні косметичні ремонти у всіх кабінетах, модернізовано кабінет обліку і аудиту тощо.

  До обговорення звіту та основних завдань факультету долучились завідувачі кафедр: Ірина ГУРСЬКА, Оксана СЛИВІНСЬКА, Богдан ЛУГОВИЙ, Олег ПАВЛІВ, професор – Світлана СУДОМИР, доцент – Галина ХРИСТЕНКО, які позитивно оцінили роботу факультету, ділилися власним досвідом та висловлювали пропозиції щодо нових форм профорієнтації, акцентували увагу на проблемах дистанційного навчання та перспективній діяльності факультету. Усі виступаючі позитивно оцінили роботу колективу та основні завдання на 2024 рік.

   Підсумовуючи звіт декана, директор інституту, професор Мирон ЖИБАК зазначив, що російська агресія посилила й розширила виклики, які вже постали перед науково-педагогічним колективом факультету. Усі ми вчилися та продовжуємо працювати і навчатися в умовах воєнного стану. Мирон ЖИБАК звернув увагу на значні досягнення та завдання, які стоять перед факультетом на наступний рік: підтримці один одного в колективі, освітньому процесі в умовах воєнного стану, профорієнтаційній роботі, зростанні контингенту студентів, зміцненні матеріально-технічної бази, міжнародній діяльності.

На завершення звітних зборів трудового колективу Любов ЯРЕМА подякувала всім за плідну роботу та нашим воїнам за можливість жити і працювати у своїй країні!

Деканат факультету економіки і природокористування

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook