Спорт – як об’єднувальний чинник у День Соборності України

19 січня 2024 року
  Видатний український політичний діяч один із організаторів «Української демократично-хліборобської партії В’ячеслав Липинський сказав: «Ніхто нам не збудує держави, коли ми її самі не збудуємо, і ніхто з нас не зробить нації, коли ми самі нацією не схочемо бути».
  Упродовж довгих століть Україна залишалася поділеною між Російською та Австро-Угорською імперіями. Завершення Першої світової війни та початок революції посприяли боротьбі українців за незалежність. 22 січня 1919 року на Софійському майдані в Києві було проголошено Акт Злуки західних та східних українських земель, що стало епохальною історичною подією, коли українські землі об’єдналися в одній державі.
  Головною традицією у День Соборності став живий ланцюг, що символічно демонструє державну єдність. З 2000 років у Києві щорічно влаштовують живий ланцюг уздовж моста Патона, котрий пролягає між правим та лівим берегами Києва, у такий спосіб символізуючи об’єднання Сходу та Заходу України.
  Саме до святкування Дня Соборності ректорат Національного університету біоресурсів і природокористування України започатковує традицію об’єднання аграрної освітянської спільноти у боротьбі за незалежність українського народу.
  На сучасному етапі одним із чинників консолідації нації є спорт. Шведський політолог Серж Бейнвел так висловився з цього приводу: «Три кити, на яких раніше будувалася національна держава, сьогодні перетворилися на чотири: територія, населення, уряд та національна футбольна команда».Тому для зміцнення командного духу, об’єднання спільних зусиль проти ворога і формування здорової фізично розвинутої української нації керівництво НУБіП України передали спортивну форму та м’ячі Відокремленому структурному підрозділу «Мукачевський фаховий коледж НУБіП України».
 
Микола КОСТЕНКО,

завідувач кафедри фізичного виховання 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook