Франкофонія: брейн-ринг

26 березня 2015 року

 Кожній людині хотілося коли-небудь хоч на хвилиночку зазирнути у  таємничу країну – Францію. Відчути її справжній дух і красу можна лише, добре вивчивши історію та культуру. З цією метою відбулася  інтелектуальна гра брейн-ринг. У змаганні-перевірці взяли участь дві команди «Les héritiers de Pasteur» i «L'esprit de la victoire». А щоб зацікавити гравців ще більше, використано справжню брейн-рингівську систему, зелений та червоний ігрові столи тощо. 

 
Запитання стосувалися різних сфер життя французької нації. Спочатку учасники та організатори поринали глибоко в історію, потім переміщалися закутками містичного шестикутника, подорожували сторінками творів французьких письменників. Все це не  могло не захопити студентів, і вони розпочали змагання власних знань та інтелекту. Бої видалися досить запеклими. 
 
Членам журі було нелегко, адже вони теж «грали», відповідаючи на запитання ведучої. І навіть для них знайшлося дещо, що відкрило трохи більше віконечко у країну делікатесних страв і вишуканих вин, моди і вікової історії, в країну кохання і великого мистецтва жити «savoir vivre».  Але, як і в кожній справжній грі, повинен бути переможець. І ним з невеликою різницею в балах  стала команда «Les héritiers de Pasteur».  Радість учасників була безмежною. Інша  команда – «L'esprit de la victoire» –  посіла почесне друге  місце, але не відчувала себе розчарованою, адже знання, отримані під час цих змагань, принесуть неоціненну користь в їхньому інтелектуальному розвитку. Обидві команди отримали солодкі призи.
 
Тож можна сказати, що це дійство вдалося на славу і студенти заявили, що хотіли б частіше проводити подібні змагання. 
 
Світлана Мусійчук, 
доцент кафедри іноземної філології і перекладу
 
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook