Фінішна пряма молодих управлінців по дорозі до професійного зростання

27 листопада 2023 року

Щороку традиційно кафедра управління та освітніх технологій гуманітарно-педагогічного факультету НУБіП України випускає у професійний світ майбутніх освітніх менеджерів та фахових управлінців. Протягом 15-24 листопада 2023 року на кафедрі відбулися засідання екзаменаційної комісії для атестації фахівців ОС «Магістр» освітньо-професійних програм «Управління персоналом» і «Управління навчальним закладом» денної і заочної форм навчання за спеціальністю 073 «Менеджмент».

З вступним вітальним словом до всіх присутніх звернулася декан факультету Інна Савицька, яка побажала магістрам-випускникам натхнення та переконливості в представленні своїх дослідницьких здобутків, а членам екзаменаційної комісії продуктивної праці. Також Інна Миколаївна ознайомила всіх присутніх із наказом ректора про допуск здобувачів до захисту магістерських кваліфікаційних робіт та оголосила склад комісії, яка буде оцінювати роботи випускників.

Захисти магістрів заочної форми відбувалися у змішаному форматі за допомогою засобів дистанційних технологій, а здобувачі денної форми навчання – захищали свої здобутки очно в аудиторії.

У перебігу захисту магістерських кваліфікаційних робіт здобувачі обґрунтовано презентували членам комісії результати своїх досліджень відповідно до теми роботи, що слугувало об’єктивному виявленню їхнього теоретичного та практичного рівня володіння матеріалом. Слід відмітити новаційність, нешаблонність, креативність та високий рівень виконання, представлених дослідницьких проєктів.

Вартує уваги той факт, що більшість магістрів-випускників є досвідченими й самодостатніми особистостями, які успішно працюють у різних професійних галузях, зокрема очолюють бізнес-структури, керують відділами організацій чи загалом установами. Проте потреба в цілеспрямованому розвитку управлінсько-лідерських якостей в теоретичній та практичній площинах мотивувала здобувачів до реалізації власних ініціатив через навчання за спеціальністю 073 «Менеджмент». Тому, на захистах відчувався неабиякий дослідницький інтерес до питань, що пов’язані з формуванням системи мотивації персоналу підприємства (Беззубов В.В.), організацією корпоративного управління у банківській установі (Кубіцький Ю.С.), організацією набору і відбору працівників у закладі охорони здоров’я (Козак Р.А.), формуванням механізму взаємодії лідера з командою в організації (Колотенко Л.А.), управління інтелектуальним капіталом в закладі охорони здоров’я (Лях М.Ю.), технікою управління конфліктами в закладі охорони здоров’я (Мороз М.М.), формуванням системи мотивації і стимулювання праці персоналу закладу дошкільної освіти (Бойко О.В.), формуванням  сприятливих умов праці персоналу підприємства (Власенко К.В.), управлінням конфліктами на підприємстві (Когут М.В.), прогнозуванням і плануванням потреби організації в персоналі (Фризюк В.В.), розвитком управлінської культури керівника закладу загальної середньої освіти (Безклубий О.С.), формуванням готовності майбутнього керівника до управління закладом дошкільної освіти (Костюк Д.М.) та ін. І це далеко не повний спектр наукових запитів наших магістрів. Результати своїх досліджень здобувачі представили змістовно оформленими засобами презентаційних матеріалів.

Зокрема, обґрунтував практичну значущість сучасних аспектів щодо управління персоналом в медіа агенціях в умовах соціально-економічних викликів Сергій Скачек, чим викликав неабиякий інтерес у членів комісії.

З глибокою обізнаністю предмету дослідження представив результати роботи Геннадій Суховій. Його наукові інтереси висвітлили проблему управління конкурентоспроможністю підприємства.

Крім того, увагу членів комісії викликала наукова робота за темою «Управління розвитком закладу загальної середньої освіти» здобувача освіти Тетяни Васильченко.

З опертям на власний досвід Антон Осокін розкрив особливості управління людськими ресурсами в закладі охорони здоров’я.

Членами екзаменаційної комісії відзначено також неординарність змісту магістерських досліджень за такими темами: «Професійний розвиток працівників підприємства» (Педченко Р.Г.), «Формування системи мотивації і стимулювання праці персоналу закладу дошкільної освіти» (Бойко О.О.) та ін.

Поряд із цим, оголошуючи результати захисту, головою екзаменаційної комісії було відзначено високий рівень здобутої професійної компетентності магістрами-випускниками в період навчання в університеті на ОПП «Управління персоналом» і «Управління навчальним закладом», актуальність і практичну значущість отриманих дослідницьких результатів. Високі оцінки отримали також такі здобувачі, як: Задоєнко О.І., Капиця Т.З., Молчанов А.В., Осокіна К.І., Петрушенко Т.М., Більчук Т.П., Хворостяна О.Г., Янковська-Торак В.В. та ін.

Захист усіх робіт був високо оцінений членами екзаменаційної комісії, у складі якої працювали: голова комісії – д.п.н., професор Ростислав Тарасенко і члени комісії: к.п.н., професор, завідувач кафедри управління та освітніх технологій Сергій Кубіцький, д.е.н., професор Ольга Попова, к.п.н., доцент Ярослав Рудик, старший лаборант кафедри Людмила Бокій - секретар комісії.

Отже, науково-педагогічні працівники кафедри щиро вітають своїх випускників із успішним захистом магістерських кваліфікаційних робіт! Захист магістерських робіт довів, що випускники-менеджери ОПП «Управління персоналом» і «Управління навчальним закладом» здобули глибокі й актуальні знання у цій сфері та гідно захистили й продемонстрували здатність ефективно застосовувати сучасні управлінські технології у професійному середовищі на благо й процвітання мирної, незалежної й заможної України! Бажаємо Всім подальших творчих успіхів, професійного та особистісного злету, натхнення, життєвих перемог!

Наталія Гречаник,
професор кафедри управління та освітніх технологій

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook