Вчена рада: якість освітнього процесу і наукових досліджень в ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження

25 жовтня 2023 року
  25 жовтня 2023 року під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося засідання вченої ради. Перед початком очільник університету закцентував на необхідності посилення превентивних заходів щодо розповсюдження ГРВІ. На виконання рішення вченої ради був сформований кількісний та поіменний склад Президії вченої ради, до якого увійшли ректор Станіслав Ніколаєнко, учений секретар Оксана Барановська – за посадами, проректор з наукової роботи та інноваційної діяльності Вадим Кондратюк, декан агробіологічного факультету Оксана Тонха та завідувач кафедри ботаніки та дендрології Юрій Марчук.

  На початку розгляду питань порядку денного ректор Станіслав Ніколаєнко традиційно коротко зупинився на діяльності колективу протягом місяця. Триває осінній навчальний семестр, відбулася ротація студентів з дистанційного на очне навчання, проведена проміжна атестація, готуються постерні презентації випускових магістерських робіт. Насиченою була міжнародна діяльність – делегація відвідала Варшавський університет наук про життя, пройшло урочисте відкриття Україно-китайського міжнародного університету біоресурсів у м. Ліньї. В навчально-дослідних господарствах завершуються осінні польові роботи, йде підготовка до зимівлі тварин. Кампус підготовлений до опалювального сезону, розроблені різні комплексні сценарії на випадок блекауту, створені резерви. Ректор також зупинився на реформах, які плануються у вищій освіті, зокрема щодо фінансування.

 

 

  Результати навчально-виховної роботи, наукової та міжнародної діяльності колективу ННІ енергетики, автоматики та енергозбереження в умовах воєнного стану представив директор Віктор Каплун. Він зупинився на проблемах кадрового забезпечення освітнього процесу, викликах воєнного стану і його впливі на організацію освітнього процесу для студентів інституту. Для посилення якості навчання на очне відвідування занять були викликані студенти другого року магістратури, які вже виходять на сесію та захист випускових робіт. Значна частина освітньо-професійних та освітньо-наукових програм потребують проходження акредитації, що заплановано на найближчий період. Посилення потребує профорієнтаційна робота, залученість до пошуку студентів усіх науково-педагогічних працівників інституту. Доповідач зупинився на науковій діяльності, співпраці з бізнесом та роботодавцями, результатами міжнародної співпраці.

 

 

  У співдоповіді проректор з наукової роботи та інноваційної діяльності Вадим Кондратюк зосередив увагу на необхідності посилення кадрового потенціалу, принциповому підході до відвідуваності занять, постійному супроводі студентів з врахуванням складності спеціальностей інституту, завершення створення та наповнення електронних навчальних курсів. Ще раз потрібно повертатися до питання відкриття нових спеціальностей та забезпечення профорієнтаційної роботи, набору студентів на навчання за цими спеціальностями. У співдоповіді декан механіко-технологічного факультету Вячеслав Братішко завважив на належному оснащенні більшості кафедр та лабораторій інституту, частина ж потребує технічного переоснащення. Член Президії вченої ради Юрій Марчук наголосив на виключній ролі колективу інституту у диверсифікації джерел енергопостачання для університету, особливо в умовах воєнного стану. Вчена рада прийняла своєрідну дорожню карту з поліпшення якості освітнього, наукового процесів та продовжити обговорення на вченій раді інституту.

 

 

  Проректор з наукової роботи та інноваційної діяльності Вадим Кондратюк представив рекомендації наукової ради, які затвердила вчена рада, а також рекомендувала до друку наукову, навчально-методичну літературу, періодику.

 

 

  У зв’язку з виділенням додаткового фінансування у листопаді підвищений ліміт стипендіатів – відповідне рішення вченої ради.

 

  Також були присвоєні вчені звання науково-педагогічним працівникам університету.

 

Пресслужба
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook