І знову гуманітарії скликають друзів: студенти кафедри соціальної роботи під керівництвом Руслани Білик провели літню ігротеку для школярів

20 червня 2023 року
  У НУБіП вміють налагодити та творчо проводити роботу з іншими закладами освіти. Ось і сьогодні, 16 червня, за ініціативою та запрошенням декана гуманітарно-педагогічного факультету Інни Савицької, на факультет завітали наші майбутні студенти. Щоправда їм зараз тільки по 9-10 років і вони є поки що третьокласниками середньої загальноосвітної школи № 288 Святошинського району м. Києва.
 
 
  Для дітей цей день був сповнений особливими очікуваннями. По-перше, закінчився навчальний рік. По-друге, вони були в передчутті екскурсії до ботанічного саду НУБіП та обіцяного цікавого дозвілля. Проте райдужні плани були дещо «скореговані» повітряною тривогою і діти прибули в наш заклад після двогодинного перебування в укритті.
  На порозі НУБіП їх привітно зустріла Інна Миколаївна з командою факультету, запросила спочатку на кафедру філософії та міжнародної комунікації, аби пригостити дітей смаколиками, показати заклад та адаптувати їх до незвичної для них обстановки.
  
  
  А коли малеча після смачненького була готова й погратися, тут уже взялися за справу студенти кафедри соціальної роботи та реабілітації і запросили їх до ботанічного саду НУБіП. Під керівництвом викладача кафедри Руслани Білик вони організували тут ігротеку.
  Гармонійний розвиток дітей неможливий без повноцінного фізичного розвитку та міцного здоров'я. Тому завдання соціального працівника – створити для цього необхідні умови, мотивувати та спонукати дітей до рухливих ігор та розваг.
  Для цього куточок ботсаду перетворився на ігровий майданчик з різноманітним гральним інвентарем. Тут були і м’які гральні кубики для організації знайомства та естафети, і імпровізовані парашути, і канат для перетягування, і кубики Jenga, і «резинка», і навіть величезна м’яка картопля фрі. Не забули студенти подбати й про кулер з питною водою. А найголовніше – була створена відповідна атмосфера, де кожний грав, проявляв емоції і вірив у гру.
 
  Слід зазначити, що студентам став у нагоді досвід аніматорської роботи з дітьми, який вони отримали під час практик в ТОВ «Дитячий оздоровчий заклад санаторного типу «Чайка» (Богуслав). Олександр Алєксєєв та Валерія Тарасенко провели неймовірні руханки, де проявили весь свій артистизм і вміння вести дітей за собою.
  
  Асистували їм в організації ігор студенти 1 і 2 курсів Валентина Руденко, Анастасія Шпейтель-Шпахер, Вікторія Коваль та Маргарита Григор’єва
 
  Настрій дітей був чудовим, вони активно виконували всі завдання аніматорів, раділи перемогам своєї команди, проявляли емоції, спілкувались, дихали чистим повітрям…
 
  Коли від рухливих ігор діти дещо зморились, організатори запропонували їм переміститись в еко-клас «Ректорський». Можливо, хтось із учнів в цей момент на хвилиночку відчув себе студентом. Всі завзято стали виконувати завдання тренінгу з розвитку емоцій, який заздалегідь підготувала для них студентка 1 курсу «Соціальної роботи» Валентина Руденко. Вона раніше вже отримала практичний досвід проведення такого тренінгу з толерантності з учнями 3 класу, коли проходила практику в рідній школі.
 
 
  Завдання були цікаві і передбачали роботу в команді. Тут знадобились білий папір, кольорові олівці, а ще – вміння сказати хоча б дві приємні речі (комплімент) для свого однокласника чи однокласниці, та обійнятись із ним. Команда студентів допомогла малечі впоратись із цим завданням і час наших розваг, на жаль, добіг до кінця.
    
  А скільки ще планувалось – і динозаврів подивитись, і квест в ботсаду пройти… Тому нова зустріч з нашими друзями вже не за горами. І ми впевнені, що організація дозвілля для них буде ще захопливішою.
 
  Студенти отримали неймовірне задоволення та відмінний настрій від проведеного заходу. І при цьому перейняли багато цінних професійних навичок.
  Літо, природа, гумпед, діти… Чи може бути ще більш сприятливе поєднання факторів для того, щоб навчитись найгуманнішій професії? Відповідь очевидна.
 
Альона Альтанова,
старший викладач кафедри соціальної роботи та реабілітації

  

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook