Науковці Української лабораторії якості і безпеки продукції АПК взяли участь у серії вебінарів «Вплив війни в Україні на сільське господарство та суспільство»

29 квітня 2023 року
  27 квітня 2023 року, у рамках проведення серії весняних вебінарів, які є частиною  програми Консорціуму українського сільського та аграрного розвитку  (CURAD), організовані Пенсільванським державним університетом, Коледжем сільськогосподарських наук, Ag Sciences Global, про вплив війни на сільське господарство, навколишнє середовище та суспільство в Україні, в якості експерта свою доповідь «The impact of Wartime on the efficiency of rapeseed production in Ukraine» представив заступник директора Української лабораторії якості і безпеки продукції АПК, доктор сільськогосподарських наук Вишнівський Петро Станіславович.
  Доповідь була присвячена питанням світового виробництва ріпаку та його переробки, вкладу України в сегмент виробництва, як олійної культури.
  Зауважено на негативних складових збройної агресії рф на динаміку ринку виробництва насіння ріпаку та продуктів його переробки (олії та шроту). Висвітлено основні природно-кліматичні зони виробництва та вплив елементів технології на формування продуктивності культури.
  Підсумовуючи свій виступ доповідач зазначав, що невід’ємною складовою є отримання якісної продукції рослинництва та продуктів її переробки, яку можна протестувати в сучасних лабораторіях, якою є Українська лабораторія якості і безпеки продукції АПК та закликав до співпраці у напрямках розробки спільних проєктів.
 
 
Світлана Мідик,
завідувач науково-дослідного відділу

моніторингу безпеки продукції АПК 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook