На факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК проведено І тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт із спеціальностей 181 «Харчові технології», 229 «Громадське здоровꞌя»
На факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК проведено І тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт із спеціальностей 181 «Харчові технології», 229 «Громадське здоровꞌя»
16 квітня 2023 року
Відповідно до наказу ректора НУБіП України від 13 березня 2023 року № 201 «Про проведення І туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей у 2022/2023 навчальному році» на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК був проведений І тур конкурсу студентських наукових робіт.
Метою конкурсу є розвиток інтелектуального потенціалу талановитої молоді; активізація та підтримка наукової роботи студентів як найважливішого фактора формування фахівців нового типу; стимулювання їх інтересу до дослідницької роботи, участі у наукових програмах, проектній, конструкторській та інших формах науково-дослідної діяльності; оволодіння ними інноваційних технологій.
Основними завданнями конкурсу є:
- виявлення та розвиток обдарованих студентів,
- сприяння реалізації їх здібностей;
- стимулювання творчого самовдосконалення студентської молоді;
- популяризація досягнень науки, техніки та інноваційних технологій;
- залучення провідних вчених, наукових, науково-педагогічних працівників до творчої роботи з обдарованою молоддю.
Для проведення конкурсу та оцінки наукових результатів учасників, за розпорядженням декана факультету Лариси Баль-Прилипко була створена комісія у складі: Лариса Баль-Прилипко, голова комісії; члени комісії – доцент Микола Ніколаєнко, в.о. завідувача кафедри технології мꞌясних, рибних та морепродуктів Наталія Голембовська, завідувач кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК Володимир Василів, завідувач кафедри стандартизації та сертифікації с.-г. продукції Галина Толок.
Для участі у першому турі конкурсу студенти факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК спільно з науковими керівниками підготували наукові роботи із спеціальностей 181 "Харчові технології", за науковими напрямками: актуальні проблеми харчової промисловості за галузями; процеси та апарати харчових виробництв; 229 «Громадське здоровꞌя».
Для участі у конкурсі було подано 22 наукові роботи, які конкурсна комісія розглядала та здійснювала їх рецензування. Кожна наукова робота рецензувалась двома рецензентами.
За результатами рецензування був сформований рейтинговий список наукових робіт, автори яких були запрошенні на підсумкову науково-практичну конференцію:
- Захар Луб’янко "Удосконалення технології рибних формованих напівфабрикатів з використанням пивної дробини" (керівник доцент Анастасія Іванюта);
- Марія Мартинюк "Інтенсифікація технології крафтових ферментованих ковбасних виробів шляхом використання продуктів бджільництва" (керівник доцент Оксана Штонда);
- Анастасія Григоренко "Дослідження та оцінювання харчування студентів України та Франції" (керівник доцент Юлія Крижова);
- Діана Маркова "Розробка технології зефіру без додавання цукру з підвищеним вмістом білка (керівник доцент Валентина Ісраелян);
- Аліна Улятовська "Використання топінамбуру у розробленні продуктів діабетичного спрямування" (керівник доцент Оксана Пилипчук);
- Крістіна Піскун та Марія Батіг "Cучасний стан та перспективи розвитку рибної галузі в Україні" (керівник доцент Аліна Менчинська);
- Дар`я Тимофєєва "Асортимент та перспективи виготовлення рибних напівфабрикатів і кулінарних виробів" (керівник доцент Аліна Менчинська);
- Ірина Марченко "Удосконалення технології рибних биточків для дієтичного харчування" (керівник доцент Аліна Менчинська);
- Богдан Бородич "Розробка конструктивно-технологічної схеми та обгрунтування режимних параметрів семіфлюідизації плодоовочевої продукції" (керівник професор Ігор Паламарчук);
- Марина Ходаківська "Розробка рецептур йогуртів підвищеної біологічної цінності для функціонального харчування" (керівник доцент Галина Толок);
- Таміла Савицька «Розробка науково-обґрунтованих рецептур хлібобулочних виробів підвищеної харчової цінності з використанням перспективних фітозбагачувачів» (керівник доцент Олена Очколяс).
Після проведення підсумкової науково-практичної конференції галузева конкурсна комісія підбила підсумки І туру Конкурсу та прийняла рішення про визначення переможців Конкурсу та відзначення їх дипломами: І ступеня - Богдан Бородич, студент 2 курсу скороченого терміну навчання; Діана Маркова, студентка 2 курсу спеціальності 229 «Громадське здоровꞌя»; Марія Мартинюк, студентка 4 курсу; ІІ ступеня - Марина Ходаківська, студентка 4 курсу; Дар`я Тимофєєва, студентка 4 курсу; Анастасія Григоренко, магістр 1 року навчання ОП «Нутріціологія»; ІІІ ступеня - Захар Луб’янко, студент 3 курсу; Аліна Улятовська, магістр 1 року навчання ОП «Нутріціологія»; Крістіна Піскун та Марія Батіг, студентки 3 курсу; Ірина Марченко та Таміла Савицька, студентки 4 курсу.
Вітаємо переможців, наукових керівників та бажаємо подальших наукових здобутків у Переможній, вільній, мирній Україні!
Микола Ніколаєнко,
заступник декана з наукової роботи