КРУКІВ МОЖНА ДОЛУЧИТИ ДО ПРИБИРАННЯ ДОВКІЛЛЯ

13 квітня 2023, 16:35
Птахи є неодмінною складовою екосистем, без них неможливо уявити наше довкілля, роблячи його таким незвичайним та особливим. Саме через це в мене з’явився інтерес до птахів. Цікавлячись орнітологією, я вирішив доєднатися до гуртка «Декоративне птахівництва», для того, щоб реалізувати свій потенціал і більш глибоко досліджувати дивовижний пташиний світ. Знаючи завдяки працям етологів про високий інтелект крукових, об’єктом мого дослідження на поточний час стали безпосередньо круки. Ці птахи за десятки років встигли настільки урбанізуватися, що вільно почувають себе в людському оточенні, комфортно співіснуючи в містах.
 
 
Саме через цей факт голландські промислові дизайнери вирішили створити проєкт, де круків можна залучити прибирати недопалки, котрі на сьогоднішній день являються одним з найрозповсюдженіших типів сміття. Суть проєкту полягає в тому, що круки повинні навчитись кидати недопалки в ємність автомату для прийняття сміття, який буде відразу видавати їстівну винагороду в лоток, таким чином стимулюючи птахів продовжувати шукати сміття.
Надихнувшись даним проєктом, було вирішено прийняти участь у 77-ій міжнародній науково-практичній конференції вчених, аспірантів і студентів «Сучасні технології у тваринництві та рибництві: навколишнє середовище – виробництво продукції – екологічні проблеми», з метою висвітлення цієї перспективної ідеї. Як свідчать результати конференції, її учасники були зацікавлені проєктом, ставлячи багато запитань з метою дізнатися більше деталей.
 
 
 
 
 
Проблема великої кількості сміття в містах і в середовищі загалом для України не менш актуальна, ніж для Європі та Америки. Наша країна потребує нових заходів щодо очищення довкілля і, на мою думку, проєкт із залученням круків може стати одним з цих способів, який покращить екологічне становище України. У мене є прагнення реалізувати іноземний досвід промислових дизайнерів і бажання створити подібний автомат, оскільки ми маємо для цього ресурси та власний науково-технічний потенціал, який дозволить зробити наше довкілля більш чистим та здоровим. 
 
 

Данило Дьомін,

староста студентського

наукового гуртка «Декоративне птахівництво» 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook