Актуальність наукових досліджень представили аспіранти факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК

8 березня 2023 року

З метою якісної підготовки здобувачів третього освітньо-наукового рівня ступеня доктора філософії, відповідно до Положення про організацію освітнього процесу підготовки докторів філософії у Національному університеті біоресурсів і природокористування України та наказу ректора від 10.01.2023 р., №17, для аспірантів 1 року навчання ОНП "Харчові технології" відбулась Процедура захисту теми та методики дисертаційного дослідження.

Для заслуховування здобувачів, розпорядженням декана була створена комісія у складі: декан факультету, гарант програми  Лариса Баль-Прилипко, завідувачі кафедр Наталія Голембовська, Галина Толок, Володимир Василів, наукові керівники – Наталія Слободянюк, Ігор Паламарчук, Олександр Савченко, Леонора Адамчук, Аліна Менчинська.                                  

Заслуховування відбувалось у 2 етапи: спочатку було надано вступне слово науковому керівнику щодо актуальності та новизни обраної наукової теми, а потім була зроблена презентація аспірантом. Увага була зосереджена на актуальності теми з посиланням на попередні дисертаційні роботи, які були захищені за цією спеціальністю; орієнтовний зміст дисертаційного дослідження; мета, матеріали та методи досліджень; передбачення основних результатів, які будуть отримані в результаті проведених досліджень.  

Аспіранти першого року підтвердили актуальність тем дисертаційних робіт, показали, що активно працюють над аналізом наукових джерел та опановують знання з методології й методики наукових досліджень. За підсумками процедури захисту теми та методики дисертаційного дослідження більшості аспірантів було рекомендовано погодити подані формулювання теми дисертації. Проте, в окремих випадках комісія рекомендувала уточнити тему та узгодити нове її формулювання спільно із науковим керівником.

Здобувачі освіти у своїх виступах схвально оцінили зміст навчання в аспірантурі, важливість окремих дисциплін та вказали на компетентності, яких вони набули для майбутньої наукової діяльності на заняттях в аспірантурі.

Комісія за підсумками роботи одноголосно прийняла рішення  щодо усі запропоновані теми наукових досліджень відзначаються своєю актуальністю, новизною та мають практичне значення для харчової та переробної промисловості України.

 Щиро бажаємо успіхів аспірантам факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК в подальшій науковій роботі!

 

Наталія Голембовська,
в.о. завідувача кафедри технології мꞌясних,
рибних та морепродуктів

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook