Березневий сніг не завадив студентам денної форми навчання організовано приступити до очних занять

6 березня 2023 року
  6 березня, за графіком освітнього процесу, наш університет, незважаючи на реалії воєнного стану, запросив у очному форматі до аудиторій, лабораторій та інших навчальних приміщень студентів денної форми 1-х та 4-х курсів бакалаврату, першого і другого років навчання магістратури. До занять також приступили 665 студентів магістратури ветеринарного спрямування.

  Загалом це – 116 академічних груп перших курсів, 74 академічні групи четвертих курсів бакалаврату та 89 груп магістрів. Окрім них, до практичного навчання в університеті приступили студенти третього курсу агробіологічного факультету, а бакалаври факультету конструювання і дизайну приступили до очних занять на всіх курсах.
  Таким чином, загальний контингент здобувачів освіти, які приступили до занять у форматі очного навчання склав понад 6 тисяч осіб. Для них таке навчання триватиме чотири тижні – до 31 березня, після чого вони поступляться місцем в аудиторіях і лабораторіях студентам бакалаврату усіх освітніх програм других та третіх курсів факультетів і ННІ.

 

 

 

  Представники навчального відділу, які перевіряли перебіг занять за розкладом, були приємно вражені аудиторіями, наповненими студентами. У багатьох академічних групах до занять приступили понад 90% студентів, а середній показник відвідування занять у очному форматі за 6 березня по університету склав 81%. Найкращі показники на факультетах: юридичному – 92% присутніх, захисту рослин, біотехнології та екології – 87%, харчових технологій та управління якістю продукції АПК – 87%, гуманітарно-педагогічному – 85%, землевпорядкування – 85%.
  Особливо слід відзначити відповідальне ставлення до занять студентів першого курсу! Першокурсники щасливі і дуже задоволені, що повернулись до кращих лабораторій факультетів та ННІ і мають можливість навчатись та здобувати знання в очному форматі.

 

 

 

 

 

 

  Наша студентська молодь переконана, що фахові знання потребують очного формату роботи викладача та студента. Тим паче, у попередньому семестрі тривало змішане навчання, що в певній мірі дозволило здобути теоретичні знання. Проте спілкування з викладачами під час проведення лабораторних занять з використанням сучасного обладнання і тварин не може поки що сьогодні замінити жодна технологія дистанційного навчання.
  Незважаючи на радість від довгоочікуваних зустрічей студентів з рідним університетом, викладачами та друзями-одногрупниками, необхідно зазначити: освітній процес у складних умовах воєнного стану в Україні та карантинних обмежень вимагає від учасників освітнього процесу чіткого дотримання правил поведінки у таких умовах, дисциплінованості та відповідальності кожного за свою поведінку в стінах Alma Mater.

Вітаємо весь колектив університету з продовженням занять
у очному форматі, бажаємо міцного здоров’я,
творчого натхнення та успіхів у навчанні!

 

Оксана Зазимко,
заступник начальника навчального відділу

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook