Стартував проєкт ERASMUS+ «Vocational Education and Training For Green and Smart Energy in Buildings»

4 лютого 2023 року

 Одним із ключових пріоритетів нашої країни є інтеграція в Європейський Союз. Україна приєдналася до об’єднаної енергосистеми континентальної Європи ENTSO-E на рік раніше запланованого. Енергосистема України синхронізована з енергомережею континентальної Європи ENTSO-E. Навіть під час війни не припиняється робота над пошуком шляхів для нових можливостей України і Європи щодо спільного розвитку ринків електроенергії в умовах «зеленого переходу».
    Стале розширення використання відновлювальних джерел енергії вплине не тільки на процес протидії зміни клімату, а й буде одним з інструментів енергетичної безпеки України.
    Фахівці ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження у консорціумі з низкою європейських університетів і установ Болгарії, Туреччини, Вірменії, Грузії, Косово та Албанії взяли участь у підготовці грантової заявки та долучились до проєкту ERASMUS+ «Vocational Education and Training For Green and Smart Energy in Buildings» (VET), ініційованого Sofia Energy Centre.

    Проєкт уже розпочався і триватиме два роки.
    В кінці січня відбулась перша робоча зустріч учасників, де організації - партнери презентували свої установи, а також окреслили і конкретизували завдання і порядок виконання проєкту.

     Серед проєктних завдань - створення бази даних компаній будівельного та енергетичного секторів з урахуванням потреб ринку праці в різних країнах, інноваційних методів та інструментів навчання у сфері цифрових технологій, реалізованих в енергетичних системах «розумних» будівель, нових технічних рішень у застосуванні фотоелектричних систем, видання навчальних матеріалів та посібника для викладачів.

    Реалізація завдань проєкту дозволить національним провайдерам професійно-технічної освіти оновити практику та програми навчання, за рахунок адаптованих, інноваційних та технічних рішень у сфері фотоелектричних та «розумних» електричних систем у будівлях.


Олена Шеліманова,
доцент кафедри теплоенергетики
Світлана Макаревич,
доцент кафедри електропостачання ім. проф. В.М. Синькова

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook