Розмова з першокурсницею Катериною Соломахіною щодо її вражень від першого семестру навчання на факультеті аграрного менеджменту

5 січня 2023 року
   Першокурсники 2022-2023 суттєво відрізняються від своїх колег інших років вступу, адже на їхню долю випало вступати до університету під час війни. У них не було традиційного випускного балу або, навіть, свята останнього дзвоника у школі, вони не мали можливості у звичному режимі готуватися до здачі екзаменів. Третя чверть навчання в одинадцятому класі цих юнаків та дівчат була перервана початком бойових дій, та багато з них змушені були покинути свої домівки і, звісно, навчання у своїх школах, вирушивши у подорож до інших регіонів України або інших країн. Однак, як відомо, важкі часи породжують сильних людей. Тимчасова розгубленість від невизначеності дуже скоро змінилась у вступників 2022 завзятістю до досягнення цілей, і прийняттям рішення все ж таки вступати до університетів в Україні, зокрема, до НУБіП України.

   Ми поспілкувалися з першокурсницею факультету аграрного менеджменту, відмінницею Катериною Соломахіною, яка навчається в групі з англійською мовою викладання дисциплін. Катя з радістю поділилася своїми враженнями від навчання у першому семестрі та розповіла свою історію вступу на факультет.

  • Катя, розкажи, будь ласка, про себе.

— Я закінчила Київську школу №132, з дитинства захоплююсь різними видами спорту, обожнюю читати книжки та дивитися фільми. Мої хобі та захоплення роблять мене щасливою.

  • Чому ти обрала для себе спеціальність «Менеджмент»?

— Вступаючи до вищого навчального закладу, ми всі були налякані, бо це - перший крок в доросле життя, перше важливе рішення. Непросто було обрати спеціальність та університет, в якому пройдуть подальші чотири, а, можливо, і більше років. Що стосується мене, то, починаючи з дитинства, я прагнула бути лідером. Свої лідерські якості я проявляла ще у школі, організовуючи масові заходи не лише для свого класу, а й для інших. Саме це наштовхнуло мене на думку про мою майбутню професію, тому що управляти означає організовувати, створювати, систематизувати, планувати та виконувати, а, власне, менеджмент є невід’ємною частиною будь-якої справи, у будь-якій сфері діяльності. Мені здається, що менеджмент - це різносторонній фах, який «відкриває багато дверей» у світ.

   

  • А чому ти обрала саме навчання на факультеті аграрного менеджменту в НУБіП України?

Я впевнена, що не помилилася з тим, що обрала НУБіП. По-перше, я чула багато позитивних відгуків від друзів та знайомих, які тут навчаються. По-друге, провчившись перший семестр, вже на своєму досвіді, скажу, що зробила вірний вибір. На факультеті аграрного менеджменту є можливість навчатися в академічній групі з англійсько мовою викладання фахових дисциплін, а це є дуже важливим для мене, оскільки можна підвищувати рівень знань з іноземної мови уже в процесі навчання.

 

  • Розкажи ще про свої враження від навчання.

— На жаль, ми змогли навчатися безпосередньо в стінах університету дуже короткий період. У зв’язку з постійною небезпекою повітряних атак, нас уже з середини жовтня перевели на дистанційне навчання, однак, навіть за цей час, ми з нашими одногрупниками встигли подружитися. Проводячи час разом, працюючи над завданнями, розважаючись, ми підтримували один одного.

  • А які твої враження від періоду дистанційного навчання?

— Мабуть, ми вже звикли до такої форми навчання. Починаючи з дев’ятого класу, ми навчаємось у змішаному форматі – спочатку у зв’язку з пандемією коронавірусу, а потім у зв’язку з війною. Цього року у другій половині осені через обстріли зі сторони агресора наші домівки залишилися без світла і тепла. Але ми не втрачали надію та робили все можливе, щоб відвідувати заняття та здобувати знання. Тим більше, що викладачі також робили все можливе, щоб проводити заняття, незважаючи ні на що, щоб нам було цікаво, не відмовляли у додаткових консультаціях та допомозі. Взагалі, я думаю, що всі ці ситуації роблять нас сильнішими для подальшого життя.

  • Які зараз маєш плани на майбутнє?

— У мене попереду ще 3,5 роки навчання, і я із задоволенням розділю цей час з друзями у НУБіП України та з рідними людьми, які поряд. Поки що планую гарно навчатися та отримувати знання. Сподіваюсь, що війна скоро закінчиться і ми зможемо повернутися до звичайного режиму навчання, братимемо участь у різноманітних заходах в університеті та на факультеті, зможемо відвідувати секції та проводити позааудиторний час разом з одногрупниками.

     Зичимо успіхів нашим першокурсникам! Нехай всі труднощі, які випали на їхню долю, загартують їх та зроблять сильнішими!
Бажаємо їм щастя та мирного неба над головою!

 

Розмовляла Катерина Алексеєва,
наставник 5 групи, 1 курсу,
доцент кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook