НАРОД МІЙ Є. НАРОД МІЙ БУДЕ. НІХТО НЕ ПЕРЕМОЖЕ МІЙ НАРОД!

22 листопада 2022 року

 

13Історія нашого народу зіткана із багатьох болючих і стражденних періодів, які увінчали нашу землю кров’ю і смертю. Не раз доводилося нашим предкам боротися до знемоги із лютими ворогами нашого народу, які жадали нам лиха і будь-якою ціною намагалися знищити наш народ, нашу націю, нашу пам’ять і нашу ідентичність! Проте, незважаючи на брутальну і ганебну агресію проти нас, все ж ми є і надалі триваємо у цій непримиренній боротьбі проти ворожої злоби!

21 листопада здобувачі освіти та їх наставники Ірина ТЕРНОВА та Маріана МИХАЙЛИШИН організували тематичну годину «Народ мій є, народ мій завжди буде, ніхто не переможе мій народ», присвячену дев’ятій річниці початку Революції Гідності.

23

В ході заняття Ірина ТЕРНОВА та Маріана МИХАЙЛИШИН звернулися до студентів із вступним мотивуючим словом, а опісля історик Віталій СКАСКІВ подав історичну довідку про початок Революції в контексті участі студентів у творенні історії держави. Ця презентація супроводжувалась також переглядом короткої документальної стрічки-хроніки.

59

4

Студенти та організатори в процесі спілкування вельми збагатились цікавою історичною інформацією та патріотичним захоплюючим запалом.

Історія не повинна запорошуватись роками, адже, незважаючи на час, питання про реформації та вимоги поколінь завжди є актуальними. Революція Гідності дала початок величних перетворень, а її учасники, будучи простими людьми та студентами назавжди увійдуть в історію як реформатори, не гірші за президентів та князів, особливо Герої небесної Сотні.

67812

Ми і надалі тримаємо стрій, тримаємо оборону та вирішуємо споконвічну державну проблему. І наша пам'ять є також нашою зброєю та силою. Ми тоді, у далекому 2013-му році, бачили нашу перемогу, і перемогли. Сьогодні ми аналогічно рухаємось до свого переможного фіналу, бо ні зима, ні ворожа куля, ні труднощі нам не завадять.

Не біймося мерзенного і потворного обличчя ненависті і лукавства, котрі повстають на нас! Молімося і єднаймося у справі збереження недоторканності наших кордонів і незалежності нашої Богом дарованої Батьківщини!

СЛАВА УКРАЇНІ!

ГЕРОЯМ СЛАВА!

1011

Віталій СКАСКІВ,
викладач історії
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook