- Головна
- Історія
- Навчальна робота
- Графік навчального процесу на 2021-2022 рік
- Спеціальність “Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва”
- Спеціальність “Водні біоресурси та аквакультура”
- Освітні програми
- Обговорення освітніх програм
- Магістратура
- Розклад занять для студентів за спеціальністю ТВППТ
- Розклад занять для студентів спеціальність ВБР
- Графіки зимової екзаменаційної сесії 2021/2022 навчального року
- Графіки літньої екзаменаційної сесії 2021/2022 навчального року
- Підготовчі курси до складання ЗНО в НУБіП України
- Стипендія студентів
- Студентські наукові гуртки
- Аспірантура
- Сторінка аспіранта
- Проект ERASMUS+ "Ag-Lab"
Проект ERASMUS+ "Ag-Lab"
Проект Європейського Союзу Еразмус+ напряму Розвиток потенціалу вищої освіти «Поліпшення навичок з лабораторної практики у фахівців агро-продовольчого сектору Східної Європи»
586383-EPP-1-2017-1-SI-EPPKA2-CBHE-JP
Акронім (коротка назва проекту): Ag-Lab
Дата початку проекту: 15.10.2017
Тривалість проекту: 3 роки
Дата закінчення проекту: 14.10.2020
Координатори проекту від НУБіП України – проф. Андрій Гетя, доц. Сергій Грищенко
Мета проекту: Покращення якості продукції агро-продовольчого комплексу у країнах, що стали асоційованими членами Європейського Союзу шляхом покращення навчання спеціалістів.
Завдання проекту:
- Створення спеціалізованих магістерських програм з лабораторної практики для спеціалістів агро-продовольчого сектору;
- Створення спеціалізованих курсів для післядипломного навчання працівників лабораторій;
- Оновлення навчання, що проводиться лабораторіями;
- Розробка нових практик співробітнитцва між лабораторіями та університетами на основі взаємної вигоди.
Цілі проекту:
- Розробити стандарти спеціалізації «Лабораторна практика» для магістрів спеціальностей: ветеринарна медицина, агрономія, виробнитцво та переробка продукції тваринництва, харчові технології, розроблені у співпраці між університетами та лабораторіями на основі взаємної вигоди;
- Розробити навчальні програми і навчальні плани: існуючі програми доповнені новими предметами, визначеними відповідно до рекомендацій;
- Підготувати групи тренерів з викладачів університетів і фахівців лабораторії;
- Розробити курси для післядипломного навчання працівників лабораторій агро-продовольчого сектору;
- Залучати інструменти сталої співпраці між університетами і діючими лабораторіями: включення фахівців лабораторій до навчального процесу, організація практичних курсів лабораторіями з відвідуванням їхніх підрозділів і підприємств, створення міжнародної платформи для постійного обміну інформацією між фахівцями лабораторій і викладачами ЗВО.
Консорціум проекту:
- Національний університет м. Любляна (Словенія) - координатор
- Ліонська ветеринарна школа (Франція)
- Університет природничих наук м. Вроцлав (Польща)
- Університет м. Терамо (Італія)
- ISLE (Міжнародна асоціація з інновацій, навчання та популяризації сталого розвитку в Європі та світі)
Україна:
- Національний університет біоресурсів і природокористування України;
- Науково-методичний центр «Агроосвіта»;
- Державний інститут лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи;
- Державний центр сертифікації і експертизи сільськогосподарської продукції;
- Сумський національний аграрний університет;
- Білоцерківський національний аграрний університет;
- Одеська національна академія харчових технологій;
- Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій ім. Гжицького
Грузія:
- Грузинська національна сільськогосподарська лабораторія
- Тбіліський державний університет
- Кавказький міжнародний університет
Молдова:
- Національний діагностичний центр
- Комратський державний університет
- Державний аграрний Університет Молдови (Кишинів)
Сайт проекту: http://ag-lab.org/
Проект на сайті університету: https://nubip.edu.ua/node/67184
У рамках виконання проекту у межах освітньо-професійної програми «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» створено магістерську програму «Лабораторна справа у тваринництві».
Також науковці університету приймали участь у написанні навчального посібнику «Лабораторна практика», а саме розділ 6 «Генетичний аналіз». Навчальний посібник на сьогодні знаходиться на стадії редакційного корегування і заплановано, що у липні 2020 року він буде опублікований в електронному вигляді на сайті проекту http://ag-lab.org/
У рамках виконання проекту створено лабораторію молекулярно-генетичних досліджень у тваринництві (навчальний корпус № 1, ауд. 44, вул. Генерала Родимцева, 19, відповідальна особа – проф. Рубан Сергій Юрійович, 044-527-82-30)
Перелік і фото обладнання, купленого за кошти проекту:
- ампфлікатор;
- термостат;
- горизонтальна система електрофорезу;
- УФ-трансілюмінатор;
- центрифуга для виділення ДНК;
- електронні ваги;
- 4 дозатори;
- ПЛР- бокс.