Першокурсники ОПП «Міжнародна економіка» ознайомились зі славетною історію рідного університету

30 вересня 2022 року
      Важливе місце у виховному процесі Національного університету біоресурсів і природокористування України займає музей історії університету, який на яскравих речових і документальних матеріалах розкриває історію та основні етапи становлення закладу вищої освіти, відомого не тільки в Україні, а й далеко за її межами.
       Вже стало доброю традицією щорічно знайомити з експозицією музею, а водночас з історією університету студентів І курсу НУБіП України.
     Для студентів 1 курсу 2 групи ОПП «Міжнародна економіка» 28 вересня 2022 року була організована цікава та пізнавальна екскурсія до Музею історії Національного університету біоресурсів і природокористування України. За свою півстолітню історію музей є основним популяризатором славетної історії флагмана аграрної освіти України – Національного університету біоресурсів і природокористування України.
    Учений секретар музею, кандидат педагогічник наук, доцент Тетяна Миколаївна Чумак розповіла студентам історію створення та розвитку університету.

 

     В експозиції музею представлені матеріали, ілюстровані великою кількістю фото, підкріплені речовими пам’ятками та документами. Зокрема, висвітлено ключові етапи становлення НУБіП України: від інституту до університету, а також досягнення у різних сферах діяльності навчального закладу на сучасному етапі.
    Окрему сторінку експозиції присвячено особистостям працівників, які в різний час творили історію ЗВО. Це адміністрація, професорсько-викладацький та допоміжний персонал. Акцентовано увагу на видатних випускниках нашого університету та працівниках із багаторічним стажем роботи у НУБіП України.
    Привертають увагу також нагороди, представлені в експозиції, що характеризують здобутки університету в галузі освітньої, наукової та видавничої діяльності.
 
    Студенти економісти-міжнародники ознайомилися з експозиціями, які відтворюють життя студентів та викладачів минулих часів, наукову діяльність найяскравіших вчених, пов’язану з університетським життям. Серед едекспонатів Музею: урядові нагороди та відзнаки університету; подарунки університету на ювілеї; особисті речі й наукові праці викладачів; спортивні нагороди студентів...
      Кожен факультет має власну історію, свої постаті, які представлені в музеї.
   Музей розповідає також про участь студентства та співробітників університету в захисті своєї країни. Зокрема, експозиція, присвячена студентам-випускникам, які загинули як герої, захищаючи свою Батьківщину.
 
    Для освіченої людини потрібно знати історію, культурну та наукову спадщину закладу вищої освіти. По завершенні екскурсії студенти зробили фото на пам'ять у музеї найкращого університету України аграрного профілю.
Лариса Михальчишина,
куратор групи, доцент кафедри глобальної економіки

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook