Навчання студентів в аудиторії – отримання хороших знань з паразитології

11 вересня 2022 року
   Навчання студентів, особливо старших курсів, в аудиторії і лабораторії, є запорукою отримання хороших знань і, у майбутньому, професійних навичок.

   На факультеті ветеринарної медицини це підтверджується лабораторними заняттями в аудиторіях і лабораторіях, зокрема й з дисципліни «Паразитологія та інвазійні хвороби тварин». Цю дисципліну почали вивчати студенти 3 курсу 13 і 14 груп скороченого терміну навчання спеціальності 211 «Ветеринарна медицина».   
Нині досить пророче читаються слова «Не потрібно доводити, що освіта – найбільше благо для людини. Без освіти люди і грубі, і бідні, і нещасні». Ми всі це спостерігаємо від нашого ворога, що вбиває людей, грабує, палить і знищує міста і села України. Тому досить важливо, щоб наші молоді люди були високоосвіченими та високопрофесійними. Це стосується і студентів факультету ветеринарної медицини.
   Так у студентів 3 курсу спеціальності 211 «Ветеринарна медицина» залишився ще один тиждень насичених лабораторних занять офлайн у лабораторіях і аудиторіях кафедр факультету ветеринарної медицини, а ще – приємного спілкування з однокурсниками та викладачами.

   За словами більшості студентів 13 і 14 груп скороченого терміну навчання ці тижні навчання минають досить швидко. Мабуть на це впливає сприйняття війни і у кожного воно по-різному. Як приємно для викладачів кафедр те, що більшість все ж таки студентів відвідують лабораторні заняття та із великим задоволенням виконують лабораторні роботи. Відповідно і на кафедрі фармакології, паразитології і тропічної ветеринарії майже всі студенти присутні на лабораторних заняттях.

   За словами студентів Олександра Араньоша, Микити Кондрацького та Ірини Ковіні: «Лабораторні заняття із спеціальних дисциплін дають можливість чомусь навчитися, а також ще й щось згадати із навчання у коледжі». Слід відмітити, що студенти 13 і 14 груп скороченого терміну навчання вже мають диплом фельдшера. Тому добре розуміють, що вивчення дисципліни «Паразитологія та інвазійні хвороби тварин» формує у них світогляд майбутнього лікаря ветеринарної медицини.

   Так від лікаря ветеринарної медицини значною мірою залежить охорона здоров’я населення в певному населеному пункті, регіоні та й в Україні взагалі. Про це їм наголошують викладачі на лекціях та лабораторних заняттях. Йдеться насамперед про паразитарні хвороби, що спільні для тварин і людини, зокрема опісторхоз, ехінококоз, цистицеркоз, теніїдоз, які нині вивчили студенти 13 і 14 груп скороченого терміну навчання на цих лабораторних заняттях в аудиторії і лабораторії кафедри фармакології, паразитології і тропічної ветеринарії.

   Тому із захопленням відгукуються не тільки студенти 3 курсу, але й старший лаборант кафедри біохімії Степаненко Людмила Петрівна, що побувала в аудиторії і почула та побачила чимало цікавого. Ці лабораторні заняття в аудиторіях і лабораторіях досить важливі для подальшої професійної роботи майбутнього лікаря ветеринарної медицини, а також формування у нього гуманного ставлення до тварин, уміння співчувати, бути добрим, людяним та любити свою мову і Україну, адже «Ніхто нам не збудує держави, коли ми її самі не збудуємо, і ніхто з нас не зробить нації, коли ми самі нацією не схочемо бути» (В. Липинський).

Наталія Сорока,
професор кафедри фармакології,
паразитології і тропічної ветеринарії

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook