Руслан Кулик із Лубен обирає журналістику в НУБіП

1 вересня 2022 року
НУБіП України

– Вітаємо в НУБіП України. Розкажіть, будь ласка, про себе.

– Мене звати Руслан Кулик. Цього року я закінчив Лубенську ЗШ І-ІІІ ст. №1 у Полтавській області. Протягом навчання у школі я постійно шукав професію свого майбутнього. І, починаючи з кінця дев’ятого класу, повністю впевнився у тому, що хочу присвятити своє життя журналістиці. Я маю досить високі оцінки з усіх шкільних предметів, а особливо з української мови і літератури, зарубіжної літератури, історії України та всесвітньої історії. Під час навчання я виявляв абсолютну схильність до вивчення гуманітарних наук. Це предмети, які, на мою думку, є найважливішими для обраної спеціальності.

– Звідки дізналися про НУБіП?

– Для навчання я обрав НУБіП, оскільки аналізуючи відгуки на різних сайтах та коментарі випускників, вважаю, що ваш університет допомагає здобути корисні навички, які знадобляться мені в подальшому професійному житті. Також, у вас актуальна навчальна програма і достатньо новітнього обладнання, що у сучасному світі є дуже важливим аспектом, адже, я переконаний, майбутнє нашого суспільства в нових, прогресивних та незвичних масових комунікаціях.

– Чому саме журналістика? Що остаточно вплинуло на Ваш вибір?

– Я вважаю, що навчання за цією спеціальністю у вашому університеті збагатить мої знання та покращить мої вміння і навички у цій сфері.

– Чим Ви захоплюєтеся?

– Я маю невеликі літературні успіхи, а саме: в 2020 році була публікація моєї повісті в місцевому літературному журналі «Ліра», в 2021 році виборов ІІІ місце в обласному конкурсі молодих літераторів «Собори душ своїх бережіть». Це був неймовірно цікавий та незабутній для мене досвід, який суттєво розширив мій світогляд і допоміг мені переконатися у правильності обраного мною шляху. Також у мене є велика кількість дипломів та медалей за участь у спортивних змаганнях, у тому числі й виступи за школу. Протягом десяти років я відвідував секції футболу та волейболу ДЮСШ м. Лубни.

– Про що Ви мрієте в майбутньому?

– Навчаючись в університеті, я хотів би також брати активну участь у студентському житті, допомагати студентам молодших курсів розвинути власний потенціал, подолати перешкоди та досягти своїх цілей у навчанні та професійному розвитку. З радістю представлятиму інтереси університету у спортивному житті.
На мою думку, Національний університет біоресурсів і природокористування України є чудовим місцем для отримання освіти та набуття професійних умінь і навичок. А, отримавши диплом бакалавра, я б хотів продовжити навчання у магістратурі цього університету.

 

Бесіду вела Тетяна Чумак,
доцент кафедри журналістики та мовної комунікації
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook