Незабутні враження про навчання в Університеті прикладних наук Вайнштефан-Тріздорф

2 серпня 2022, 17:56
        Всім привіт, мене звати Максименко Богдан! Я – студент-фінансист четвертого курсу економічного факультету.
     Перш за все, слід відмітити, що у НУБіП України студенти систематично й успішно приймають участь у міжнародній діяльності; отож, не дивлячись на надскладний час та війну в нашій рідній Україні, я скористався нагодою навчатися онлайн в університеті партнері НУБіП України – Університеті Прикладних Наук Вайнштефан-Тріздорф (Німеччина). Це було навчання протягом літнього семестру – лише три місяці, але скільки корисної інформації, позитивних емоцій та мотивації на майбутні звершення воно принесло.
     Я проходив навчання за англомовною програмою «International Summer Programme – B.Sc. Agriculture - Agriculture Food and Nutrition» і опанував наступні предмети: The agricultural machinery costs calculation and decisions, English for Agribusiness, Agricultural economics: Production procedures, International Trade та ін. Навчання було досить інтенсивне, ми розглядали алгоритми розрахунків показників, обговорювали актуальні теми з дисциплін та готували спільні проекти та презентації за результатами власних досліджень. Зокрема, під час занять з «Machinery Cost», ми розраховували показники формування прибутку та собівартості ресурсів; наприкінці курсу я з Гераймович Богданою успішно захистили спільний проект на тему: «Soil Cultivation», де розповіли про особливості технології вирощування кукурудзи у агрохолдингу МХП, проаналізували розрахунки економічної ефективності її вирощування в Україні.
        Курс «English for Agribusiness» допоміг у вивченні англійської мови, яку можна використовувати при роботі у агросекторі. Неймовірна кількість інформації і відкриття англійської мови з нового ракурсу – це основні результати даного предмету. По завершенню курсу треба було захистити проект, який пов'язаний з виробництвом певного продукту. Я вибрав тему: «Deficiency of salt / products in Ukraine and in the world». По-перше тема підходить для фінального проекту, актуальна для українців, і вкотре нагадує іноземній спільноті про війну в Україні, адже частина виробництва «АртемСіль» була зруйнована внаслідок війни.
         При вивченні курсу «Business English for the Food Industry» професор Thomas Bartl допомагав у вивченні бізнес англійської мови у харчовому секторі. Ми обговорювали, як їжа впливає на наше життя, як розвивалася індустрія їжі. За результатами вивчення даного курсу, я захистив фінальний проект на тему: «What foods best satisfy hunger?».

        Впевнено можу сказати, що під час даного навчання мав змогу значно покращити рівень англійської мови та отримати новий професійний досвід. Я дуже радий, що у мене була можливість навчатися у Університеті Прикладних Наук Вайнштефан-Тріздорф. Щиро вдячний центру міжнародної діяльності за допомогу у реалізації мого навчання!
 
     Всім студентам і абітурієнтам НУБіП України хочу побажати, вірити у свої сили, мріяти, працювати над собою та максимально використовувати всі освітні та наукові можливості, які надає університет.
 
Богдан Максименко,
студент економічного факультету 
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook