У ВСП «Заліщицький фаховий коледж ім. Є. Храпливого НУБіП України» відзначили студентку Харківської Державної академії культури Діану Шафоростову

29 червня 2022 року

     Корінна харків'янка, Діана, зростала в цілком благополучній та щасливій родині. Батько-юрист, мати-економіст. В сім'ї, крім 21-річної Діани, ще двоє її братиків – Ельдар та Дамір. Навчання в правовій гімназії давалось Діані легко, були наміри продовжити його в юридичній академії. Та переміг потяг до музики і пісні. І батьки з розумінням зустріли рішення дочки, адже для вибору саме такого життєвого шляху були всі підстави. Вже в 11 років Діана стала володаркою гран-прі одного з дитячих пісенних конкурсів. Нагород було багато – на республіканських та міжнародних конкурсах. Тому й вступила на спеціальність «Естрадний спів» музичного факультету Харківської державної академії культури. За роки навчання брала активну участь у різноманітних конкурсах та концертних програмах, в тому числі з шефськими виступами у військових частинах ЗСУ. Більше двох місяців з бабусею, мамою та двома братиками вона проживає в гуртожитку Заліщицького фахового коледжу.

     Улюблені справи, робота на ділянці заміського будиночку, догляд за домашніми улюбленцями… Все це обірвалося 24 лютого з першими обстрілами в значній мірі російськомовного Харкова північними «братами». Та початкова розгубленість, нерозуміння подальших дій змінилось твердим татовим: «треба їхати…». Тато залишився, а Діана з бабусею, мамою та братиками, прихопивши найменшу улюбленицю сім'ї мальтійську болонку Афіну, вирушили у незвідану дорогу. Проводжаючи сім'ю на евакуаційний поїзд, чи не вперше батько пустив скупу чоловічу сльозу, а попереду було 28 годин важкої дороги від Харкова до Львова. Як згадує Діана, переїзд був важким адже в купе замість 6 чоловік перебувало 14, дехто з домашніми тваринами. У Львові затримались декілька днів, згодом через Тернопіль дорога пролягла до Заліщик. А вже тут, поселившись у гуртожитку Заліщицького фахового коледжу ім. Є. Храпливого, відчули деяке полегшення. Шафоростови були вражені теплим прийомом та тією увагою, якою їх оточили заліщани, зокрема колектив фахового коледжу ім. Є. Храпливого НУБіП України.

     Родина Шафоростових втягнулась в активне громадське життя. Приєднувалися до активістів по виготовленню маскувальних сіток. Хлопчики активно відвідують гуртки у центрі науково-технічної творчості школярів,  захопившись картингами.
     Діана активно приєдналась до громадської роботи в коледжі. Її виступи ввійшли до тематичних відеороликів, які створені та розміщені на сайті коледжу, оскільки освітньо-виховний процес відбувається в дистанційному режимі.
     От і нещодавно дирекцією коледжу ця діяльність Діани була відзначена грамотою, їй вручено книгу про історію коледжу та альманах-щорічник навчального закладу.

    Стає зрозумілим, що Діана – це майбутнє української пісні. Вона не тільки талановитий виконавець, але й автор текстів та музики виконуваних нею творів. Вже в перші дні російської агресії народилась авторська пісня «Ми на нашій землі», відеокліп якої можна переглянути в You Tube. Чуттєво виконана авторкою композиція «Моя земля», прем'єра кліпу якої відбулася ще 2020 року.
     Нині Діана завершує навчання на бакалавраті Харківської академії. Для підготовки до успішного складання іспитів по спеціальності вона скористалася можливостями актового залу Заліщицького коледжу.

    А попереду в цієї дівчини – велике пісенне майбуття, адже зрозуміло, що на небосхилі української естрадної пісні народжується нова зіронька. Проте запорукою цього світлого майбутнього має стати перемога над підступним ворогом, який зруйнував звичний ритм життя. А Перемога неодмінно буде! В це свято вірить кожен українець та українка, об'єднавши свої зусилля як безпосередньо на фронті, в тилу та підтримуючи тимчасово переміщених із східних областей України.

 

Юрій ВІЙТИК,
викладач Заліщицького фахового коледжу ім. Є. Храпливого

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook