Навчання та обмін досвідом з птахівництва: вебінар «Інноваційні технології виробництва м’яса бройлерів в Україні»

15 червня 2022 року

         Птахівництво в Україні займає провідні позиції і є потужним постачальником м'яса птиці як до європейських, так і інших країн світу. А тому важливої складовою у діяльності закладів вищої освіти аграрного спрямування є підготовка кадрів для галузі птахівництва, надання фахівцям теоретичних знань і практичних навичок щодо сучасних технологій виробництва яєць і м’яса птиці. Для забезпечення розвитку птахівництва у світі проводиться кропітка селекційна робота з поліпшення продуктивних якостей птиці різних кросів, відбуваються постійні удосконалення обладнання для утримання птиці. Розробляються кормові добавки та ветеринарні препарати, які забезпечують зростання продуктивності птиці, високу життєздатність та її захист від захворювань тощо. Про інновації у птахівництві можна дізнаватись та обмінюватись досвідом на профільних виставках, наукових конференціях, семінарах… Однак, в останні роки усі ці заходи були обмежені у зв’язку з коронакризою у світі, а наразі  - унаслідок агресії рф проти України. Тому й на даний час необхідно активізувати проведення науково-практичних заходів онлайн. А тому актуальним виявилось проведення 31 травня 2022 р. онлайн-вебінару «Інноваційні технології виробництва м’яса бройлерів в Україні», організованого Державною установою «Науково-методичний центр вищої та фахової передвищої освітиіза участі викладачів кафедри технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві НУБіП України, модератором якого була Вікторія МЕЛЬНИК. У даному заході прийняли участь викладачі дисципліни «Технологія виробництва продукції птахівництва» із різних вищих навчальних закладів аграрної освіти – Білоцерківського, Вінницького, Сумського, Миколаївського НАУ,Херсонського державного аграрно-економічного університету, ВСП «Золотоніський фаховий коледж ветеринарної медицини БНАУ»,ВСП «Рожищенський фаховий коледж ЛНУВМБ імені С.З. Гжицького», Технолого-економічного коледжу Миколаївського національного аграрного університету та інших. Слід відмітити, що, незважаючи на воєнний стан, майже всі із 65 зареєстрованих учасників змогли під’єднатися до заходу. 

 

 

       На вебінарі Наталія ПРОКОПЕНКО, доктор сільськогосподарських наук, професор кафедри технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві НУБіП України, представила змістовну інформацію про сучасний стан виробництва м’яса птиці. Про основні аспекти виробничих засад вирощування бройлерів в умовах сучасних птахогосподарств присутніх проінформувала Світлана БАЗИВОЛЯК, кандидат сільськогосподарських наук, доцент кафедри технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві НУБіП України. На вебінарі виступила Юлія БОБКО, яка є випускницею нашого факультету тваринництва та водних біоресурсів і навчалася за магістерською програмою «Сучасні технології промислового птахівництва», а також закінчила аспірантуру і під керівництвом професора Віталія Бородая захистила кандидатську дисертацію. Наразі вона працює менеджером у ТОВ «Компанія «Агротрейдхім» і представила матеріал щодо особливостей інкубації яєць курей м’ясних кросів на основі досвіду в Україні та за кордоном. Валерій ТОМЯК, головний технолог ВО «ТЕХНА» поділився досвідом інноваційних  рішень нашої вітчизняної компанії щодо технології вирощування курчат-бройлерів у кліткових батареях.

 

 

У процесі вебінару велася жвава дискусія, при цьому учасники заходу, науково-педагогічні та педагогічні працівники закладів вищої та фахової передвищої освіти, задавали питання та отримували фахові відповіді.

За організацію проведення даного заходу учасники щиро вдячні, передусім, директору Державної установи «Науково-методичний центр вищої та фахової передвищої освіти Тетяні ІЩЕНКО і методисту вищої категорії науково-методичного кабінету біотехнології та ветеринарної медицини Ніні СИНЯВСЬКІЙ.

З презентаціями спікерів можна ознайомитись на сайті НМЦ ВФПО за посиланням: https://nmc-vfpo.com/onlajn-vebinar-innovaczijni-tehnologiyi-vyrobnycztva-myasa-brojleriv-v-ukrayini/   

 
 
Вікторія Мельник, професор

 

кафедри технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook