- Головна
- Канали кафедри в соціальних мережах
- Навчальна робота
- Наукова робота
- Основні публікації
- Навчальні та науково-дослідні лабораторії
- Співпраця та міжнародна діяльність
- Виховна робота
- Послуги, які надає кафедра
- Навчальні плани і програми підготовки здобувачів вищої освіти
- Працевлаштування випускників магістратури
Наукова робота
Наукова робота ведеться за напрямами: – удосконалення технологій післязбиральної доробки, зберігання та переробки зерна, плодово-ягідної продукції, бульб картоплі, овочів, льону, хмелесировини, цукровмісної сировини; – вивчення впливу агротехніки вирощування і метеорологічних умов на якість та лежкість бульб картоплі, плодів, овочів, врожаю технічних і зернових культур; – удосконалення технологічних прийомів переробки плодів, ягід та овочів з метою отримання консервів високої біологічної цінності; – розробка енергозберігаючих та екологічно чистих технологій переробки продукції рослинництва із використанням біологічних каталізаторів; – дослідження придатності нових сортів овочевих культур для тривалого зберігання, сушіння, соління та заморожування; – вивчення впливу умов живлення овочевих культур на якість свіжої та переробленої продукції; – гармонізація стандартів на методи дослідження показників якості зерна, зернопродуктів та харчових концентратів; – дослідження зміни якості зерна (насіння) районованих сортів пшениці, жита, тритикале, ріпаку, круп’яних культур в процесі тривалого зберігання;– технологія переробки вторинної сировини технічних культур. На кафедрі проводиться наукова робота за ініціативними темами: – «Дослідження особливостей біохімічного складу хмелепродуктів з метою оптимізації способів і режимів їх зберігання для ефективного використання у пивоварінні». Керівник теми к.с.-г.н., доцент Бобер А.В.– «Наукове обґрунтування і розробка екологічно безпечних технологій зберігання та переробки плодоовочевої продукції». Керівник теми к.с.-г.н., доцент Завадська О.В.– «Теоретичне обґрунтування елементів технології післязбиральної обробки та зберігання рослинницької продукції». Керівник теми к.с.-г.н., доцент Войцехівський В.І.– «Удосконалення технології виробництва сушених овочів на основі підбору придатних сортів і гібридів та режимів і параметрів їх переробки». Керівник теми к.т.н., доцент Гунько С.М.– «Оцінка якості зернових та пошук шляхів її поліпшення». Керівник теми к.с.-г.н., доцент Насіковський В.А.– «Аналіз та моделювання впливу фракційного складу на якісні показники зерна (насіння) різних культур». Керівник теми к.с.-г.н., доцент Ящук Н.О. Студенти кафедри залучені до виконання наукової роботи і за її результатами виступають на наукових конференціях, виконують дипломні роботи ОС «Бакалавр» і «Магістр». До досліджень активно залучаються студенти-дипломники члени наукового гуртка «Технолог», керівником якого є досвідчений науковець-педагог Ящук Надія Олександрівна. Члени наукового гуртка проводять наукові дослідження, приймають участь у Всеукраїнських та міжнародних наукових конференціях, Всеукраїнському конкурсі наукових робіт, Фестивалях студентської науки, здобувають призові місця. Так, призеркою другого туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Агрономія» у 2019 році стала студентка магістратури, член гуртка «Технолог» Кравченко Анна, яка отримала диплом ІІ ступеня. Члени гуртка «Технолог» приймали активну участь у Всеукраїнському благодійному конкурсі «Агро-2018» та «Агро-2019» Бориса Колеснікова. Фіналісткою і переможницею два роки підряд була магістр, член гуртка «Технолог» Стеценко Ірина. У 2019 році вона разом з іншими переможцями за рахунок благодійного фонду відвідала міжнародну сільськогосподарську виставку SIMA 2019 у Франція (м. Париж).Керівник гуртка «Технолог» Ящук Н.О. та магістр Кравченко Н.А. – переможець другого туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Агрономія», м. Вінниця, 2019 р.Фіналістка і переможець Всеукраїнського благодійного конкурсу «Агро-2018» та «Агро-2019» Бориса Колеснікова, член гуртка «Технолог» Стеценко Ірина Члени наукового гуртка «Технолог» Результати наукових досліджень стають основою при підготовці бакалаврських і магістерських робіт, використовуються в наукових публікаціях, доповідях на постерних, науково-практичних конференціях, що проходять в Україні та за її межами.Магістри кафедри – активні учасники та призери конференцій, конкурсів наукових робіт Кафедра тісно співпрацює з науковими установами України: Інститут сільського господарства Полісся НААН України, Інститут картоплярства НААН України, Інститут садівництва НААН України, Інститут овочівництва і баштанництва НААН України, Інститут продовольчих ресурсів НААН України, Поліський національний університет, Уманський національний університет садівництва, Таврійський державний агротехнологічний університет, Національний університет харчових технологій.
Керівник гуртка «Технолог» Ящук Н.О. та магістр Кравченко Н.А. – переможець другого туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Агрономія», м. Вінниця, 2019 р.
Фіналістка і переможець Всеукраїнського благодійного конкурсу «Агро-2018» та «Агро-2019»
Бориса Колеснікова, член гуртка «Технолог» Стеценко Ірина
Члени наукового гуртка «Технолог»
Магістри кафедри – активні учасники та призери конференцій, конкурсів наукових робіт