Кафедра технології зберігання, переробки та стандартизації продукції рослинництва ім. проф. Б.В. Лесика

Навчальна робота

Кафедра веде навчальну роботу за ступеневою системою: підготовка бакалаврів і магістрів.
Спеціальності ОС “Бакалавр”: 201 “Агрономія”, 202 “Захист і карантин рослин”, 203 “Садівництво та виноградарство”, 051 “Економіка”, 071 “Облік і оподаткування“, 072 “Фінанси, банківська справа та страхування”,  076 ”Підприємництво, торгівля та біржова діяльність”, 208 “Агроінженерія”, 015.37 “Професійна освіта”.
Для ОС “Бакалавр” викладаються такі дисципліни:
“Технологія зберігання та переробки продукції рослинництва”;
“Технологія зберігання та переробки плодів та овочів”;
“ Технологічна експертиза продукції рослинництва ”;
“Стандартизація та управління якістю продукції рослинництва”;
“Технологія виробництва та експертиза вин”.
На кафедрі розроблено та освоєно нові навчальні дисципліни, які викладаються магістрам, а саме:
«Логістика та інновації доробки, зберігання та переробки продукції рослинництва»;
«Технологічний аудит зберігання та переробки продукції рослинництва»;
«Технохімічний контроль продукції рослинництва»;
«Матеріально-технічна база зі зберігання та переробки продукції рослинництва»;
«Енергоощадні технології в галузі зберігання та переробки продукції рослинництва»;
«Якість та логістика при зберіганні, переробці плодів та овочів»;
«Якість і логістика продукції рослинництва за сучасних систем землеробства».
На кафедрі викладаються навчальні дисципліни для студентів ОС “Бакалавр”, які здобувають другу вищу освіту зі спеціальності 201 «Агрономія»: “Технологія зберігання та переробки продукції рослинництва”, “Технологічна експертиза продукції рослинництва”.
Під час навчального процесу значна увага приділяється застосуванню на лекціях, лабораторних і практичних заняттях технічних засобів навчання і впровадження нових методів та методичних підходів до вивчення студентами дисциплін, що викладаються на кафедрі. Розроблено 30  електронних навчальних курсів на базі платформи elearn.nubip.edu.ua, з них 25 – атестовані. Це особливо актуально та необхідно в умовах пандемії та переходу на дистанційну чи змішану форму навчання.
Кафедра є випусковою на агробіологічному факультеті, щорічно випускає близько 25 студентів ОС «Бакалавр» та 15 – ОС «Магістр».Лабораторні та практичні заняття проводяться на базі навчальних лабораторій: “Зберігання, переробки та оцінки якості продукції рослинництва”, “Технологічного і технохімічного контролю продукції рослинництва”.
Навчальні та виробничі практики проводиться на базі ННВЛ «Переробки продукції рослинництва», НВЛ «Переробки плодів та овочів» кафедри, у навчально-дослідних господарствах ВП НУБіП України «Агрономічна дослідна станція», ВП НУБіП України «Великоснітинське НДГ ім. О.В. Музиченка», передових господарствах, що займаються виробництвом, зберіганням та переробкою продукції рослинництва. Матеріально-технічна база кафедри систематично оновлюється, зокрема проведено ремонт усіх аудиторій та начальних лабораторій кафедри.
 .
Навчально-науково-виробнича лабораторія «Переробки продукції рослинництва»


Проведення практичного заняття «Лабораторна пробна випічка»  у ННВЛ кафедри
  «Переробки продукції рослинництва» - одне з найулюбленіших занять серед студентів
Під час проведення практичних занять у НВЛ «Переробки плодів та овочів»
  студенти мають змогу освоїти різні технології консервування овочів 
Навчальна практика у дослідних господарствах допомагає закріпити набуті теоретичні знання
 
Науково-педагогічні працівники кафедри  плідно працюють по забезпеченню студентів сучасними підручниками, посібниками та методичною літературою в тому числі для самостійної роботи, розробкою та атестацією ЕНК.
Кафедра готує висококваліфіковані кадри через аспірантуру за спеціальністю 06.01.15 – первинна обробка продуктів рослинництва. За останні 10 років на кафедрі успішно захистили дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата наук 5 аспірантів.
     Для підвищення наукового та практичного рівнів підготовки студентів зі зберігання та переробки продукції рослинництва кафедра тісно співпрацює та використовує наукові бази Інституту сільського господарства НААН України, Інституту картоплярства НААН України, Інституту садівництва НААН України, Інституту овочівництва і баштанництва НААН України, Інституту продовольчих ресурсів НААН України. 
 
 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook