Фінал ХІ «Фестивалю студентської науки - 2022»

19 травня 2022 року
     З 3 по 18 травня в університеті проходив ХІ «Фестиваль студентської науки - 2022», приурочений до 124-річчя Національного університету біоресурсів і природокористування України та Дня науки.
     18 травня відбулося фінальне засідання – підведення підсумків Фестивалю та визначення кращих студентських наукових гуртків університету. Зустріч пройшлау формі вебконференції за присутності 157 учасників.
     Відкрив засідання ректор Станіслав Ніколаєнко, відзначивши, що кафедри університету забезпечують діяльність 242 студентських наукових гуртків, які охоплюють наукову діяльність майже 3000 студентів. У 2021 році студентами нашого університету було підготовлено 2353 публікації, 3286 студентів представили результати своїх досліджень на всеукраїнських і міжнародних наукових конференціях, 65 студентів університету стали переможцями Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей МОН України з поміж 10 тис. учасників ІІ туру зі всієї України, що є найкращим результатом за всі роки участі в даному конкурсі. Перше місце посіли:
  • студентка економічного факультету Гайдученко Тетяна;
  • студент юридичного факультету Грігалашвілі Дмитро;
  • студентка факультету конструювання та дизайну Момотюк Дарина;
  • студентка факультету землевпорядкування Степчук Яніна;
  • студенти ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний інститут» Леськів Ярослав та Ануліч Олег;
  • студентка ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження Болбот Анастасія;
  • студент механіко-технологічного факультету Сутковий Олег;
  • студент факультету ветеринарної медицини Федишин Петро.
     Станіслав Ніколаєнко відзначив, що в поточному навчальному році для участі у конкурсі студентами університету було підготовлено 317 студентських наукових робіт, з яких 206 було відібрано та відправлено до базових закладів вищої освіти для участі у ІІ турі.
 
     Щороку більше 50 студентів навчаються та проходять стажування за кордоном:
  • за програмою ERASMUS+ навчалися у Шведському університеті сільськогосподарських наук студенти ННІ лісового і садово-паркового господарства Семен Обломей, Максим Гриценко, Володимир Кравець;
  • студентка факультету тваринництва та водних біоресурсів Олександра Коновал та студентка факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК Анна Панаскевич навчалися в Інституті сільського господарства м. Лілль, Франція;
  • студентка ветеринарного факультету Ольга Гнатюк навчалася та виконувала магістерську роботу в університеті Леїди, Іспанія та ін.
     Аспірантки факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК Катерина Семенюк, захисту рослин біотехнологій та екології Анна Ковпак, ветеринарної медицини Лідія Москаленко є стипендіатами Кабінету Міністрів України.
     Аспірант ННІ лісового і садово-паркового господарства Максим Мацала отримав грант Ернста Маха і проходив стажування у Віденському університеті природних ресурсів і прикладних природничих наук. Аспіранти факультету тваринництва та водних біоресурсів в рамках реалізації проєкту ERASMUS+ «Покращення навичок з лабораторної практики у фахівців агропродовольчого сектору Східної Європи» проходили стажування в університеті м. Терамо, Італія.
     Станіслав Ніколаєнко у вступному слові також підкреслив, що, незважаючи на надзвичайно важкі часи для України, наш університет стабільно забезпечує свою життєдіяльність, максимально підтримує студентів та науково-педагогічних працівників і додав побажання молоді успіхів на науковій ниві.
     Далі зустріч проходила за Програмою засідання ХІ «Фестивалю студентської науки-2022» шляхом презентацій інформації про діяльність та здобутки студентських наукових гуртків переможцями І етапу фестивалю.
     На фінальному етапі оцінювання гуртків здійснює комісія у складі представників науково-дослідної частини, ради молодих вчених, ради аспірантів, студентської організації університету.
     Про результати ХI «Фестивалю студентської науки - 2022» та нагородження переможців буде повідомлено додатково.
 

Організаційний комітет 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook