Проєкт School of Practical Psychology: «Психологічна підтримка особистості в умовах війни»

12 квітня 2022, 10:15

 «Першими ламалися ті, хто вірив, що скоро все закінчиться.

Після них – ті, хто не вірив у те, що це колись закінчиться.
Вижили ті, хто фокусувався на своїх діях, без очікувань, що може чи не може статися».
В. Франкл


6 квітня 2022 року, студенти-психологи 3 курсу в рамках проєкту School of Practical Psychology долучилися до вебінару «Психологічна підтримка особистості в умовах війни». Тема заходу зумовлена трагічними подіями в нашій країні, героїчною боротьбою українського народу та новоутвореннями в психологічній допомозі клієнтам. Спікерами зустрічі виступили провідні фахівці з університетів України та Польщі.

Олена Бондарчук, завiдувачка кафедри психології управління ЦІПО ДЗВО «УМО» доповiла про етапи екстремального стресу, пошук особистісного ресурсу та визначила підхіди щодо реабілітації й адаптація людей в умовах війни.

Підтримка один одного в цей складний час має велику цiннiсть, проте прийомами конструктивної підтримки володіє далеко не кожен, часто ми можемо застосовувати «неправильні» вирази з найщирішими помислами, і тим самим, тільки погіршуємо стан людини. Тому кожен має володіти прийомами позитивної підтримками, на яких акцентувала увагу Олена Бондарчук під час свого виступу на вебінарі.

Томаш Кук, сертифікований коуч ІСF, фокусував увагу учасників заходу на позиції кожного окремо і кожного в групі. Спонукав поставити собі питання: «Ким я був? Ким я є? Ким я буду?», а також «Ким я хочу бути в ситуації що склалася?». Поставивши, собі ці питання ми можемо знайти особистісний ресурс, який затаївся і здавалося, що його немає.

Наталія Пінчук, доцент кафедри психології управління ЦІПО ДЗВО «УМО» представила інформацію щодо самопідтримки в кризові моменти та проблеми з якими зіштовхуються вимушені мігранти.

Складні часи завжди об’єднували українців, ця війна тому підтвердження. Завдяки вірі в перемогу та довірі до наших захисників, ми можемо робити внесок в розвиток освіти, вчити та навчатися, таким чином боротися на своєму фронті й надавати психологічну підтримку та допомогу.

Яна Прохоренко
студентка 3 курсу
спеціальності «Психологія»;
Лариса Афанасенко
керівник проєкт
у

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook