Вклад кафедри механіки факультету конструювання та дизайну в скарбничку Перемоги України

4 квітня 2022 року
     Зараз кожен громадянин України запитує себе: «А що я зробив для перемоги України?»

     Відповідно до наказу ректора університету Станіслава Ніколаєнка від 11 березня 2022 р. № 156 на кафедрі з 14 березня 2022 року успішно продовжено навчальний процес у змішаному та дистанційному форматі за розкладом другого семестру для студентів денної форми навчання усіх курсів, освітніх ступенів та освітніх програм підготовки бакалаврів і магістрів.

     Лекції, лабораторні роботи та практичні заняття відвідують в онлайн-режимі переважна більшість студентів, в тому числі й ті, хто зараз перебуває за кордоном. Викладачі кафедри мають контакти зі студентами, які вивчають предмети кафедри.
     Керівництво та більшість співробітників кафедри не залишили Київ! Викладачами кафедри механіки проводяться постійні чергування у корпусах факультету нашого університету. А хто сьогодні знаходиться за межами Києва, зокрема доцент Марія Бондар, дуже активно долучились до волонтерського руху, допомагаючи військовим самооборони продуктами харчування та коштами. Доцент Анастасія Куценко взяла на себе особисті завдання по налагодженню зв’язків з усіма студентами та магістрами, які вивчають дисципліни кафедри. І робить це досить успішно. Вона також ефективно цілодобово підтримує моральних дух усіх викладачів кафедри до повної Перемоги.

     Незважаючи на воєнний стан в країні, колектив кафедри механіки тісно підтримує співпрацю з нашими колегами, зокрема з – Інститутом механіки та автоматики агропромислового виробництва Національної академії аграрних наук України та безпосередньо з головою ради роботодавців нашого університету, академіком НААН Валерієм Адамчуком. Викладачі кафедри мають також тісні контакти і співпрацюють з викладачами Таврійського державного агротехнологічного інституту імені Дмитра Моторного. Є у кафедри постійний контакт, а також тісна співпраця з Державним біотехнологічним університетом (м. Харків) та Вищим навчальним закладом «Подільський державний університет», з закордонними друзями кафедри, колегами та партнерами, зокрема з Італії, Латвії, Естонії, Польщі.

     Співробітники кафедри продовжують наполегливо займатися науковою роботою. Так, успішно виконані завдання першого кварталу госпдоговірних тем, що виконуються викладачами кафедри. Продовжуються дослідження з наукової теми кафедри, а також теми, що здійснюються іншими кафедрами, але наукові дослідження виконуються спільно.
     За останній місяць вийшли друком перші 2 наукові статті в журналах, що входять до наукометричних баз Scopus (Польща та Швейцарія). Готуються до друку інші статті. Закінчується підготовка наукової монографії співробітників кафедри разом з науковцями Національної академії аграрних наук України. Вже підготовлений до розгляду та друку навчальний посібник з Теоретичної механіки. Подані доповіді на наукову конференцію в Болгарію. Підготовлені до подання 2 заявки на патенти України на винаходи.
     У цей складний для України час кафедра механіки як і весь факультет конструювання та дизайну підтримує Збройні Сили України, бійців Територіальної Оборони та волонтерів. Від самого початку війни колектив кафедри одноголосно прийняв рішення про допомогу Збройним Силам України і всі викладачі одностайно перерахували денний заробіток на потреби нашої Армії. Не залишився осторонь і допоміжній персонал кафедри, який у повному складі зробив грошові перекази. 
     Члени Національної академії аграрних наук України, які є співробітниками кафедри механіки, також перерахували свої місячні гонорари на потреби Збройних Сил України.

Життя продовжується! Працюймо заради Перемоги!
Віримо в Україну та Збройні Сили України! Віримо в Перемогу!
Все буде Україна!!!

Володимир Булгаков,
завідувач кафедри механіки

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook