Організоване продовження навчання та завершення навчального року – головна тема наради із заступниками деканів факультетів і директорів ННІ

11 березня 2022 року

11 березня 2022 року під головуванням проректора з науково-педагогічної роботи Василя Шинкарука відбулася перша в умовах військового стану нарада із заступниками деканів факультетів та директорів навчально-наукових інститутів з навчальної роботи та керівниками підрозділів, підпорядкованих проректору. На порядку денному наради було кілька нагальних питань щодо організації освітнього процесу: про продовження з 14 березня навчальних занять; інформація про рекомендації МОН України щодо завершення 2021-2022 навчального року та різне.

Василь Дмитрович проінформував присутніх, щодо 14 березня в університеті за наказом ректора Станіслава Ніколаєнка від 11 березня 2022 р. № 156 в університеті продовжиться проведення навчальних занять у дистанційному та змішаному форматах за розкладом 2-го семестру для студентів денної та заочної форм навчання усіх курсів, освітніх ступенів та освітніх програм підготовки бакалаврів і магістрів. Особливу увагу присутніх проректор звернув на необхідність індивідуального підходу викладачів до кожного студента для організованого проведення та завершення 2-го семестру, порадивши використати усі наявні для цього можливості. Викладачі мають реалізувати всю свою творчість та педагогічну майстерність для досягнення навчальних досягнень студентами у сьогоднішніх скрутних умовах.

Також проректор детально зупинився на рекомендаціях щодо завершення навчального року Міністерства освіти і науки України, викладених у листі від 10.03.2022 р. № 1/3417-22. МОН рекомендує закладам вищої освіти організовано та, за необхідності достроково, завершити навчальний рік для студентів невипускових курсів,  та організовано провести підсумкову атестацію здобувачів вищої освіти випускових курсів. Василь Дмитрович рекомендував організувати роботу екзаменаційних комісій у дистанційному форматі, та за можливості замінити написання випускних кваліфікаційних робіт на проведення комплексних кваліфікаційних екзаменів для випускників бакалаврату, на тих освітніх програмах, де це можливо.

Заступник декана юридичного факультету Олена Улютіна звернулася із запитанням щодо організації завершення навчання випускних курсів бакалаврату студентами заочної форми навчання, яке планувалося вже на початок березня цього року та було відтерміновано через введення військового стану. Проректор порадив представникам усіх факультетів та ННІ уважно вивчити рекомендації МОН України від 10.03.2022 р. та зважено підійти до цього питання. А рішення повинні прийняти вчені ради відповідних факультетів та ННІ, проінформувавши про них навчальний відділ.

Начальник навчального відділу Ярослав Рудик відзначив, що дуже важливим є той факт, що у таких складних умовах керівництву факультету інформаційних технологій та особисто директору центру дистанційних технологій навчання Максиму Мокрієву вдалося від сьогодні відновити роботу навчально-інформаційного порталу університету Elearn. То ж, у таких складних умовах кожен студент університету для дистанційного навчання може користуватися усіма навчальними та методичними матеріалами з кожної дисципліни, які вивчає у другому семестрі. Також він попросив присутніх обов'язково попередити студентів, що портал працюватиме за наявності безпечних умов у корпусах університету, а для зменшення ризиків учасники освітнього процесу мають скачати усі необхідні навчальні матеріали з електронних навчальних курсів на свої персональні комп'ютери, ноутбуки, смартфони чи планшети. Це дозволить виконувати завдання протягом семестру та надсилати відповіді викладачам засобами Viber, Telegram, Signal тощо. Основна вимога зараз до викладачів - не залишити за межами освітнього процесу жодного студента, у якого є можливості для продовження навчання у такому дистанційно-змішаному форматі.

На завершення Василь Дмитрович доручив присутнім терміново довести усю інформацію до завідувачів кафедр, щоб у понеділок, 14 березня, освітній процес в університеті продовжився організовано,  та побажав присутнім міцного здоров’я та мирного неба над нашою Україною.

Оксана Зазимко,
заступник начальника навчального відділу

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook