Долучаємося до створення кліматичної стратегії України

25 грудня 2021 року
22.12.2021 р. доцент кафедри загальної, органічної та фізичної хімії Кротенко Вікторія прийняла участь у слуханнях, які проводив Комітет Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування на тему: «Кліматична стратегія України. Підсумки 26-ї Конференції Сторін Рамкової Конвенції ООН про зміну клімату. Українська екологічна складова Європейського Зеленого Курсу. План дій Уряду до 2030 р. щодо реалізації вимог Оновленого національно визначеного внеску України до Паризької угоди».  

 

     На слуханнях були розглянуті питання стратегії України в умовах зміни клімату, шляхи зменшення викидів парникових газів, створення відповідної законодавчої бази та план дій Уряду до 2030 р.

 

     Ірина Ставчук відзначила, що урядом був прийнятий оновлений Національно визначений внесок, в якому Україна поставила перед собою амбітну ціль зі скорочення викидів – 65% до 2030 року від рівня 1990 року, а також досягнення кліматичної нейтральності не пізніше 2060 року. Зараз Уряд активно працює над подальшими кроками – формуванням плану заходів, розробкою фінансової стратегії, системи кліматичної архітектури і моніторингу реалізації цих заходів на державному рівні.

     За результатами зустрічі стало відомо, що Україна приєднається до кількох міжнародних програм:

  1. «Зелені мережі – одне сонце, один світ».
  2. «The Leadership Group for Industry Transition» - ініціативи щодо глобального переходу від вугілля до чистої енергетики та щодо лідерства в індустріальній трансформації.
  3. Глобальна ініціатива зі скорочення викидів метану "Glоbаl Меthаnе Рledge".

 

     На цій  зустрічі ми дізналися, що Україна активно просуває енергозберігаючі технології та приєднується до міжнародних програм по екології і енергозбереження.

Докладніше про ці слухання. 

 

 Вікторія Кротенко,

доцент кафедри загальної, органічної та фізичної хімії 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook