Випускники школи №9 міста Біла Церква мріють навчатись в ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження НУБіП України

3 лютого 2022 року
  Серед учасників Всеукраїнської олімпіади НУБіП України, які зареєструвались за спеціальністю 141 «Електроенергетика, електротехніка і електромеханіка» Данило Гунько, Владислав Шеремет і Катерина Грінчук, які цього року завершують навчання в 11 класі спеціалізованої школи № 9 загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів у м. Біла Церква і планують здобувати вищу освіту в ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження НУБіП України.

    Для знайомства з інститутом наші майбутні вступники завітали в Голосієво. Їх приймали на кафедрах електропостачання ім. проф. В.М. Синькова та автоматики та робототехнічних систем ім. акад. І.І. Мартиненка. Данило Гунько, Владислав Шеремет і Катерина Грінчук в короткому інтерв’ю поділились своїми враженнями. 

  • Розкажіть, будь ласка, про себе.

     — Ми проживаємо з батьками у м. Біла Церква, завершуємо навчання в 11 класі. Успішність з основних предметів – математики, української мов, іноземної мова – 9…10 балів. Захоплюємось шахматами.
   Розглядаємо для вступу декілька спеціальностей – «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології», «Електроенергетика, електротехніка і електромеханіка» і «Комп’ютерні науки». Зараз інтенсивно готуємось до ЗНО. За порадою викладачів кафедри електропостачання ім. В.М. Синькова реєструємось для участі у Всеукраїнській предметній олімпіаді НУБіП України.

  • Звідки Ви дізнались про НУБіП України та ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження?

      — Спочатку від батьків, а потім від викладачів кафедри електропостачання ім. В.М. Синькова. Нас запросили приїхати в університет. От ми й тут.
    Нас зустрів завідувач кафедри електропостачання Володимир Козирський. За кавою у 8-му корпусі ми одержали багато цікавої інформації про університет та інститут, побачили сучасні навчальні лабораторії. Були вражені оснащеністю сучасним обладнанням лабораторій, кількістю комп’ютерної та мікропроцесорної техніки.
    Потім була зустріч з директором ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження Віктором Каплуном, який передав нам інформаційні та рекламні матеріали про освітні програми, за якими готують в інституті. Директор звернувся до нас з проханням поширити у нашій школі та серед друзів цю інформацію. І ми залюбки погодились на це. Далі наш шлях пролягав у 11-й навчальний корпус на кафедру автоматики та робототехнічних систем ім. академіка Мартиненка І.І. Завідувач кафедри Віталій Лисенко провів цікаву ознайомчу екскурсію по лабораторіях.

    Ми поговорили про особливості навчання на освітній програмі «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології». Нас переконали у високій ймовірності подальшого працевлаштування випускників кафедри у високотехнологічних підприємствах АПК.

  • Чому ви зосередили вибір саме на цих спеціальностях?

    — З дитинства нас приваблюють інженерні спеціальності. Особливо ті, що пов’язані комп’ютерними системами керування, програмуванням. Тому серед пріоритетів бачимо наступний вибір – 151 «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» та 141 «Електроенергетика, електротехніка і електромеханіка».

  • Які на вас враження справив наш університетський кампус?

     — Дуже сподобався. Нам на початку зустрічі сказали – ласкаво запрошуємо до освітянської Голосіївської республіки. Не зовсім відразу зрозуміли цей термін, але коли відвідали сучасні навчальні корпуси, пройшлись територією університету, побачили знаменитий ботанічний сад, студентський сквер, оцінили красоту і компактність розміщення, все стало зрозуміло.

     Ми приємно вражені побаченим. Наш вибір однозначний – НУБіП України!

  • Тож побажаємо нашим майбутнім вступникам наполегливості та успішного складання ЗНО. А далі ми допоможемо у реалізації життєвих планів!

Розмову провів Володимир Козирський,
завідувач кафедри електропостачання ім.проф. В.М. Синькова

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook