Розвиток сільської економіки та послуг загального інтересу – німецький досвід та ідеї для України

22 листопада 2021 року
18 листопада 2021 року Німецько-українським агрополітичним діалогом в співпраці з кафедрою менеджменту ім. проф. Й. С. Завадського було проведено онлайн інформаційний захід для здобувачів вищої освіти різних факультетів, зокрема членів наукового гуртка «ДНК Лідера». Др. Томас Таннебергер – консультант консалтингової компанії ТОВ IAK Agrar Consulting (м. Лейпциг, Німеччина)– виступив з двома темами: «Концепція LEADER – місцеві ініціативи для сільського розвитку села – основні принципи, роль місцевого самоврядування, європейський досвід та пропозиції щодо використання підходів в Україні» та  «Світові інвестиційні тенденції з точки зору європейських громад – можливості та виклики для управління/менеджменту».
 
 
 
 
 
Під час зустрічі Томас Таннебергер представив інформацію про розвиток сільської економіки та послуг загального інтересу – німецький досвід та ідеї для України. В межах запропонованих тем спікер розповів про комунальні інвестиції в Європі, фінансування комунальних інвестицій (Німеччина), що таке і що дає програма LEADER? (обсяг та спосіб функціонування, результати та тематичні приклади, пропозиції для громад в Україні).
 
 
У сучасних умовах висвітлена тематика є надзвичайно актуальною, оскільки, дозволяє виявити суть, особливості та значення комунальних інвестицій для України та вивчити досвід країн Європи з цього питання. Так, особливу увагу Томас Таннебергер приділив одному із напрямів підтримки ELER (Європейський сільськогосподарський фонд розвитку сільських територій) від ЄС проекту LEADER (Liaison entre actions de développement de l'économie rurale – зв’язок між діями щодо розвитку сільської економіки). Спікер зазначив, що по всій Європі близько 2800 груп LEADER керують кількома 10 000 проектами на благо економічного, культурного, соціального та екологічного розвитку в сільській місцевості. Також, доповідач досить детально представив пропозиції комунальних інвестицій, які існують для громад в Україні, серед них: знаходити і використовувати свободу дій, щоб заробити більше грошей на сільський розвиток; підтримувати основне медичне забезпечення, сільську інфраструктуру, школи та навчання дорослих у сільській місцевості; просувати бізнес та стимулювати інвестиції та інші.
 
 
 
Інформаційний захід був надзвичайно інформативним та корисним. Викладачі та здобувачі вищої освіти висловили щиру вдячність др. Томас Таннебергер і чекають на нові цікаві, пізнавальні зустрічі.
 
 
 
Кристина Драмарецька,
старший викладач кафедри менеджменту

ім. проф.Й.С. Завадського 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook