2021 рік – період активної роботи над проєктом DAAD «Digital Modernization of Lecturing in Ukrainian Agricultural Universities»

14 грудня 2021, 13:00
В сучасних умовах провідні університети світу зосередженні на удосконаленні традиційних методів навчання через діджиталізацію освітнього та наукового процесу. Розвиток дистанційної освіти та впровадження цифрових технологій в заклади освіти різних рівнів набули особливого значення в результаті пандемії COVID-19. Саме тому, у 2021 р. у НУБіП України активно здійснювалася робота над проектом DAAD «Digital Modernization of Lecturing in Ukrainian Agricultural Universities» у співпраці з колегами із Університету прикладних наук Вайнштефан-Тріздорф (Weihenstephan – Triesdorf University of Applied Science), (Німеччина), Миколаївського національного аграрного університету та Сумського національного аграрного університету
     З 6 грудня по 9 грудня учасники проекту мали ряд робочих зустрічей в Університеті прикладних наук Вайнштефан-Тріздорф. Зокрема, Prof. Dr. BarbaraSchurer провела денний семінар-тренінг з використання програмного забезпечення Camtasia для створення та редагування навчальних відеоматеріалів; із Prof. Dr. Ralf Schlauderer було обговорено важливість пошуку дієвих освітніх методів у сучасних умовах та особливості діджиталізації для урізноманітнення й модернізації процесу навчання в університеті; на зустрічі з Prof. Dr. Sabine Homann-Wenig деталізували структуру нової навчальної платформи для комунікації та обміну інноваційним досвідом впровадженняцифрових технологій в університетах-учасниках проекту DAAD; із Катериною Тужик виділені пріоритетні завдання у реалізації проекту та обґрунтовано необхідність постійного професійного удосконалення навиків викладачів в галузі ІКТ; завідувач кафедри інформаційних систем і технологій МНАУ, доцент Юрій Волосюк презентував матеріали про можливості сервісу H5P для створення, обміну та використання інтерактивного мультимедійного навчального контенту в форматі HTML5.
     НУБіП України представляли Коваленко В.П., заступник декана агробіологічного факультету, професор кафедри кормовиробництва, меліорації і метеорології; Коваленко Н.О., доцент кафедри адміністративного менеджменту та зовнішньо-економічної діяльності; Куць Т.В., доцент кафедри статистики та економічного аналізу; Ніколаєнко М.С., старший викладач кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів.
     Робота над реалізацією проекту DAAD «Digital Modernization of Lecturing in Ukrainian Agricultural Universities» була плідна у 2021 р. і продовжуватиметься у наступному році для подальшого посилення цифрових навичок викладачів, науковців та студентів.
 
 
О.М. Лабенко,

директор ННЦ міжнародної діяльності 

 
 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook