УЧАСТЬ НПП КАФЕДРИ У МІЖНАРОДНОМУ ВЕБІНАРІ

1 грудня 2021, 9:30

    «Їжа – це ліки» – термін, який започаткував ще Гіппократ. Повноцінне харчування здорової людини є основою її міцного здоров’я. Багато поживних речовин у їжі сприяють здоров’ю та захищають тіло людини від хвороб. Вживання повноцінної, поживної їжі важливо, оскільки їх унікальні речовини діють синергетично, створюючи ефект, що неможливо повторити при прийомі різних харчових добавок.

      Саме, враховуючі ці наративи 27.11.2021 р. відбувся Міжнародний вебінар на Theme: «Panorama of food in medical management: Exploring a preventive technique for wellness Program» (https://akgglobal.wordpress.com/webinar-nutrition/). Як завжди, не були осторонь від глобальних питань продовольчої безпеки та здоров’я націй НПП провідної кафедри технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві потужного факультету тваринництва та водних біоресурсів, славетного НУБіП України. Так, з доповіддю на тему: «The influence of genetic and paratypical factors on pork quality indicators to increase its biological value» виступив доцент Вадим Лихач.

   Необхідно зазначити, що свинарство є традиційною галуззю тваринництва в нашій країні, але не тільки у нас, незважаючи на певні релігійні уподобаннями у світі, різним ставленням до свиней, культурних традицій різних країн, однак у розрізі світового виробництва м’яса на свинину приходиться майже 40% у світовому м’ясному балансі. За свідченнями USDA, виробництво свинини у світі станом на 2021 рік збільшилося на 6,1% у порівнянні з 2020 роком й становить 103 млн тонн. Враховуючі цей фактор, можна стверджувати, що свинина є одним з головних продуктів харчування великої кількості людей. Тому вивчення її якості, поживності, біологічній цінності, як продукту харчування та впливу на стан людського організму викликає значний інтерес.

     Вадим Лихач в науковій, доступній формі доповів про вплив різноманітних факторів на якість свинини, як продукт харчування великої кількості людей, розвіяв міфи про шкідливість м’яса свиней для здорового людського організму, також визначено позитивне використання продуктів зі свинини під час глобальних проблем, а саме пандемії «COVID-19».

    Даний формат зустрічей дуже потрібний сучасному науковцю, викладачу, адже це надає можливості інформування світової спільноти про наукові розробки України через подібні міжнародні заходи.

Людмила Зламанюк
Відповідальна за міжнародну діяльність кафедри

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook