ВІКТОРИНА ДО ВСЕСВІТНЬНОГО ДНЯ ЕКОНОМІСТА

October 12, 2021
Дата святкування Всесвітнього дня економіста припадає на 12 жовтня.
Перше слово «економіка» з’явилося в 4 столітті до н.е. Це грецький термін, що означає «мистецтво ведення домашнього господарства». З розвитком цивілізації роль даної сфери в житті людства ставала все більш вагомою. З часом людей стала цікавити мета їхніх дій, способи і засоби її досягнення. Так, 16 століття ознаменувалось початком зародження перших економічних шкіл. А у 20 столітті відомий англійський економіст Лайонел Роббінс визначив предмет економічної науки та назвав її проблемою вибору між цілями та засобами, проблемою оптимального розподілу ресурсів для задоволення цих цілей і формування механізмів, що здійснюють подібний розподіл.  
В сучасному світі, де процеси розвитку в усіх сферах характеризуються високими темпами, роль економістів дуже важлива. Точні розрахунки, планування, прогнозування, контроль розвитку господарської сфери, аналіз фінансової ситуації на підприємствах і в економічній сфері в цілому вимагають від фахівців високих професійних знань, навичок, а також певних особистісних якостей. Всесвітній день економіста покликаний відзначити важливість цієї професії та кожної людини, яка до неї залучена.
 
 
До Всесвітнього дня економіста  на кафедрі економіки старшим викладачем Коваленко Ларисою Вікторівною  була проведена «Вікторина з економічних питань». Учасниками вікторини стали студенти економічного факультету 4-го курсу 1-ї та 2-ї груп.
Було створено дві команди, які в ході змагання з задоволенням відповідали на цікаві питання, показали не тільки гарний рівень знань, а також гарне почуття гумору, дотепність.
 
Ст. викладач кафедри економіки, Коваленко Л.В.
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook