Тиждень правових знань – 2021. День другий: бінарна лекція “Конституційні проекти та їх вплив українське суспільство в ХІХ-ХХ ст.”

6 October 2021, 10:48

 

5 жовтня 2021 р. в рамках "Тижня правових знань в НУБіП України" на юридичному факультеті було проведено  бінарну лекцію для  студентів 3 курсу юридичного факультету.

Цьогоріч Україна відзначила 30 років незалежності та 25 років Прийняття конституції. Тож не дивно що темою бінарної лекції стали “Конституційні проекти та їх вплив українське суспільство в ХІХ-ХХ ст.” (завантажити).

 

Під час лекції обговорювалися Конституція П. Орлика,  3 проєкти конституцій розроблених членама Кирило-Мефодіївського братства, Конституційний проєкт Миколи Міхновського та Конституція Отто Ейхельмана.

Також під час лекції були прокоментовані положення Конституції УНР 29 квітня 1918 р., всі конституції радянської України. Насамкінець учасники зупинилися на аналізі демократичних засад Конституції України від 28 червня 1996 р.

 

Підбиваючи підсумки, усі присутні висловили свої думки щодо того, який вплив ці пам’ятки права справили на все українське суспільство та державно-правову історію нашої держави.

 

Людмила Протосавіцька,

доцентка кафедри теорії та історії держави і права

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook