Нові форми дистанційної освіти для спеціальностей економічного факультету

April 5, 2020
Кафедра економічної кібернетики на цьому тижні запровадила нові форми дистанційної освіти для надання освітніх послуг для спеціальностей економічного факультету Облік і оподаткування, Економіка та Економіка скорочений термін. Відповідно до наказу ректора НУБіП України № 247 від 11.03.2020 р. з першого дня карантину, як і завжди робота відбувалась з використанням розроблених для цих спеціальностей електронних курсів на навчальному порталі НУБіП України.
При дистанційному навчанні дисциплін «Оптимізаційні методи і моделі» та «Економіко-математичне моделювання» виникали труднощі і багато часу йшло на спілкування в чатах, форумах курсів, електронній пошті при розв’язуванні практичних робіт.
Дуже доречно вийшло Розпорядження, щодо підвищення якості організації дистанційного навчання на факультеті інформаційних технологій із зобов’язанням усіх НПП проводити лекційні заняття у режимі он-лайн з використанням платформ для вебінарів (Webex, Zoom, Google Meet, Discоrd тощо). Вдячні за довідкову інформація з проведення відеоконференцій яка надана на начальному порталі керівником ЦДТН Мокрієвим Максимом Володимировичем, зокрема привертає увагу можливість поєднання (інтеграції) системи відеоконференцій Zoom та електронного курсу, з можливим відображенням в журналі оцінок курсу, як окремого виду діяльності.
  Отже тиждень ми «тестували» нові можливості онлайн-сервісів спілкування, починали з лекцій , які переходили в практичні заняття, і часу ніхто не помічав, добре що лекції і практичні підряд. Така форма роботи абсолютно змінила ставлення студентів до навчання та підвищила відповідальність за свою, інколи бездіяльність.
Студенти зацікавлені в роботі, в бажанні виконати практичні  усвідомлено на рівні вимог. А при виникненні питань, завжди можна поспілкуватись з викладачем як особисто так і групі. Це дозволило полегшити засвоєння матеріалу та  більш ефективного і раціонально використовувати час перебування студентів вдома.
 
Студенти групи Економіка с.т. Чайка Євгеній, Здреник Єлизавета

 

Доцент кафедри економічної кібернетики

Наталя Рогоза

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook