Перші лісові пожежі зафіксовані в Білорусі

March 18, 2020
Білорусь

У Білорусі відкритий пожежонебезпечний сезон. Відразу 4 випадки загоряння зареєстровані в лісгоспах Брестського ГПЛХО за минулі 2 дні. Всі пожежі були виявлені посадовими особами державної лісової охорони. Причина загорянь - перехід вогню від палів на сільськогосподаських землях.

Так, 16 березня пожежі були зафіксовані на території Ганцевицького і Лунінецького лісгоспів. Два загоряння сталися в Раздяловічському лісництві Ганцевицького лісгоспу. Їх загальна площа склала 9,5 га. У Лунінецькому лісництві Лунінецького лісгоспу 16 березня також було зареєстровано загоряння. Ще одна лісова пожежа 17 березня був зафіксований в Хотинічському лісництві Ганцевицького лісгоспу. Площа пожежі - 1,4 га.

Відзначимо, що посадові особи державної лісової охорони до нового пожежонебезпечного сезону підійшли у повній бойовій готовності. До 1 березня в усіх підприємствах галузі було підготовлено спеціальну техніку та обладнання, які використовуються для виявлення і гасіння лісових пожеж.

Крім того, в 2019 році лісгоспами проведено біля 80 тис. км мінералізованих смуг і понад 60 км протипожежних розривів, проведено догляд за 180 тис. км мінералізованих смуг та 3 тис. км протипожежних розривів. Було додатково придбано понад 50 мотопомп, 1100 ранцевих оприскувачів, 42,5 тис. погонних метрів пожежних рукавів. Побудовано десятки нових пожежно-спостережних вишок, встановлені системи відеоспостереження. Ця робота триває і в 2020 році.

Джерело: https://www.mlh.by

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook